Basketbol süper liginde her hafta bir değişiklik, bir sürpriz yaşanıyor. Değişmeyen tek şey Anadolu Efes’in liderliği. Euroligde de dolu dizgin ilerleyen Lacivert Beyazlılar, Petkim önünde zorlansa da Simon’un son çeyrek performansıyla bitime dört hafta kala normal sezon liderliğini garantiledi.

Haftalardır ikinciliği koruyan Karşıyaka, farkı kapatıp ortak olduğu Bursaspor maçında, Shayok’un son saniye basketine engel olamadı. İzmir ekibi, hem maçı kaybetti hem yerini Fenerbahçe’ye kaptırdı. Fenerbahçe, 29 farka çıktığı Afyon maçında, korkulu rüya görmekten kaptan Melih’in üçlüğü ile kurtuldu. Müthiş geri dönüşle farkı 4’e indiren Afyon Belediye, sonunu getiremedi.

Her hafta merakla beklenen Beşiktaş, bu kez de Ankara deplasmanında yapacağını yaptı. Türk Telekom karşısında Alperen, Şehmuz, Blackmon önderliğinde geri adım atmadan, yine müthiş oynadılar. Gönülleri okşadılar, keyif verdiler.

Eksiklerine rağmen maçta hiç geri düşmeden galip gelerek dördüncülük şansını sürdürdü, Siyah Beyazlılar. Sezon başında düşme adayıydı. Silinen puanına rağmen, yerli kalitesi ve yabancılarıyla öyle çıkış yaptı ki şimdi play off’a nereden gireceğinin hesabını yapıyor. Türk Telekom da Johnson yönetiminde kovaladı rakibini. Bu maçta da sezon başından bu yana yaşadığı maç içi iniş-çıkışların sıkıntısını çekti. Bu kadronun yeri ilk dört dışında olmamalı.

Dördüncülüğü kovalayan takımlardan Tofaş, Gaziantep basketbol önünde topu çok iyi paylaşarak beklediğinden rahat bir galibiyet aldı. L.H. Fethiye antrenmansız çıktığı maçta Darüşşafaka’yı zorladı. Kazanan ev sahibi ekibi play off’a bir adım daha yaklaşırken, L.H. Fethiye ligin dibinde kaldı. Ormanspor kaybetse de kolay teslim olmayan bir takım. Bahçeşehir Koleji ile hayati bir maç oynadılar.

İlk yarı başabaş geçti. Ancak ikinci bölümde başkent ekibi karavana attı, Bahçeşehir üçlük yağdırdı. Ortaya farklı sonuç çıktı. Bahçeşehir bu galibiyetle ligde kalmayı neredeyse garantiledi. Ormanspor kalan dört maça bel bağladı. Bu haftaki Büyükçekmece maçı belki de son fırsat.

Galatasaray, eksi puanla başladığı ligde takımın yapısını o kadar çok değiştirdi ki, artık ne yapsa olmuyor. Her maç 90’ın üstünde sayı yiyerek kaybediyor. Yerli oyuncular bir kenara atılmış gibi. Yabancılar kafasına göre takılıyor. Sarı Kırmızılılar, Büyükçekmece’ye kaybederken Ormanspor ve L.H. Fethiye’nin de kaybetmesi onlar adına şans.