Jorge Jesus’un, hangisini oynatırsa oynatsın aynı oyunu oynayan takımı Fenerbahçe, bu haftaya özel erken goller kervanına katıldı. Beşinci dakika olmadan baskıyla rakibin peş peşe iki hatasını çok çabuk sonuca çevirdi ve öne geçti. Bu tribünleri tıklım tıklım dolduran taraftarı çok mutlu etti. Sarı lacivertlilerin erken gol bulmasına neden olan geriden paslaşarak oyun kurma düşüncesinden geri durmayan Alanyaspor, geride olmasına takılmadan ezberini sürdürmeye çalıştı. Bu ezber, ev sahibinin çok iyi uyguladığı ani baskı hamlesiyle tehlikeye dönüştü, her seferinde.

İkinci gol de böyle bir baskın topun kornere dönüşmesinin ardından, duran topla geldi. Beklediğinden daha erken oyunu kopartan Fenerbahçe, oyunu istediği tempoya düşürdü.

Bu kez Alanyaspor’un üzerine gelmesinden yararlanan sarı lacivertliler, bu kez geriden hızlı toplarla sonuç aradı. İlk yarının uzatmasında ele geçen penaltı fırsatını, asıl penaltıcı Valencia’ya da rotasyon yapmış olacaklar, Pedro kaçırdı.

Crespo’nun mükemmel golü, Alanyaspor’un ikinci yarıya girerken olabilecek tüm moralini bitirdi. İlk yarısında biten maçın ikinci yarısında, Fenerbahçe hiç kendini zorlamaya gerek görmedi. Rahat rahat bazen hızlı, bazen yavaş oynadı. Tempoyu ayarladı. Alanyaspor, ilk yarıda aldığı ağır darbenin etkisiyle eli ayağı kesilmiş bir şekilde oynamaya çalıştı. Ve Fenerbahçe ilk yarıda kazandığı maçı üç puanla bitirdi.