Senaryosunu Yavuz Turgul'un kaleme aldığı, yönetmenliğini ise Nesli Çölgeçen'in üstlendiği Züğürt Ağa filmi yıllar geçmesine rağmen hala beğenilerek izleyenen yapımlar arasında yer alıyor. Yerli sinema sevenler, Züğürt Ağa filminin konusunu ve oyuncuları kadrosunu araştıyor. İşte detaylar..

ZÜĞÜRT AĞA FİLMİNİN KONUSU NEDİR?

Şener Şen, Haraptar köyünün ağasıdır. Yağmur yağmaması ve kuraklığın başlaması üzerine köylüler ağanın ürünlerini çalıp satar ve İstanbul'a kaçarlar. Ağa da topraklarını satarak, İstanbul'a göç eder. Fakat şehir yaşamına ayak uyduramayan ağa elinde, avucunda ne varsa yiyip tüketir. Karısı da evi terk eder. Sonunda onu yalnız bırakmayan Kiraz ile yaşamaya başlar ve en iyi bildiği iş olan çiğ köfte yapma işine başlar.

ZÜĞÜRT AĞA FİLMİNİN OYUNCULARI KİMLER?

Nesli Çölgeçen'in yönetmenliğini yaptığı Züğürt Ağa'nın oyuncu kadrosunda Şener Şen, Erdal Özyağcılar, Füsun Demirel, Nilgün Nazlı, Atilla Yiğit, Can Kolukısa, Bahri Selin, Ayla Arslancan, Celal İpek, Filiz Küçüktepe, Ali Osman Okumuş, Funda Çakmaktaş, Kemal İnci, Celal Yassıtaş, Kadir Yılmaz, Hamdiye Turan, Habil Yenici, Ahmet Yutmaz, Ali Rıza Canoluk ve Sabah Ayşavkı yer alıyor.

 

ZÜĞÜRT AĞA, NE ZAMAN VE NEREDE ÇEKİLMİŞTİR?

1985 yapımı olan Türk dram filmi Züğürt Ağa'nın çekimleri Şanlıurfa da yapılmıştır.

Züğürt Ağa'nın filminin, Haraptar köyü sahnelerinin çekimleri Şanlıurfa'ya bağlı Sultantepe köyünde gerçekleşmiştir.

Editör: Haber Merkezi