Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuruları, dört yıllık öğrenimlerini tamamlamak isteyen adaylar tarafından araştırılan bir konu haline gelmeye başladı. ÖSYM tarafından yapılacak olan DGS başvuruları yarın başlıyor.

Dikey Geçiş Sınavı başvuruları belirlenen takvim doğrultusunda ÖSYM AİS üzerinden gerçekleştirilecek. 2024 DGS başvuruları, 10 Mayıs 2024 tarihinde başlayacak ve 10 gün sürecek. Başvurular 20 Mayıs tarihinde sona erecek.

Geç başvurular ise 28 Mayıs'ta alınacak.

2024 DGS NE ZAMAN YAPILACAK?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS), 30 Haziran tarihinde yapılacak, sonuçlar ise 14 Ağustos'ta açıklanacak.

DGS SINAVI NASIL OLACAK?

DGS sınavı 135 dakika sürecek, sınavda adaylara dijital ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacak. Testte, 50 dijital ve 50 sözel olmak üzere toplam 100 soru yer alacak. Sınavda, geçiş testi ile lisans yapılandırmasındaki başarıda etkili olan dijital ve sözel içerikli akıl yürütme (muhakeme) özelliklerinin standardını amaçlanıyor. Bu amaç doğrultusunda hazırlanacak sorular, ön lisans programlarında kazanılan bilgi ve ölçümlere yönelik olmayacak. Test takipleri, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumlarından mezun olabilecek cevapları niteliğinde olacak.

Kaynak: Haber Merkezi