Banyodan sonra, sıkı bir temizlikten sonra dahi kokan ter kokusu bazı sağlık sorunlarının ve/veya yanlış beslenmenin habercisi olabilir. Söz konusu sorunu çözebilmek için tüm yaşam şeklinizi değiştirmeyi dahi göz önünde bulundurabilirsiniz. Fiziksel hareketlerde kısıtlama, psikolojik açıdan utanma / çekinme ve rahat hissedememe gibi birçok rutin hayatın zorluklarını arttıran bu tarz sorunlar, gün geçtikçe daha çok can sıkmaya başlar.

Ter

Genel olarak yoğun ter kokusunun sebeplerine bakacak olursak;

·         Bakteri oluşum oranları: Ter bezlerinizin nemli ve sıcak oluşunun sağladığı uygun koşullar ile oluşan bakteriler.

·         Doğal Vücut Kokunuzun Olması: Doğal vücut kokusu kişiden kişiye değişiklik gösterebilir ancak maalesef kimilerinde bu koku daha ağır ve farklı olabilmekte. Bu birçok sebebe bağlı olabilir. Sadece fiziksel, hormonsal değil o anki tüketilen gıdalar veya beslenme rutinlerinize yeni edinilen alışkanlıklar da sebep verebilir.

·         Hijyen Sorunları: Doğru temizlenememe, temizleme sırasında sıralamanın atlanması, yeterli aralıklar ile banyo yapmama sorunları.

Gibi pek çok sebep ağır ter kokusu sorununa neden olabilmektedir. Ancak, söz konusu durumdan kurtulmak için bazı çözüm yöntemleri denenebilir.

Banyo Yapıldığı Halde Ter Kokma Nedenleri

Özellikle hijyen sorunları başlığından bahsettik. Ancak, banyo yaptıktan sonra ağır ter kokusu ve hatta direkt ter kokusu oluşmasındaki nedenler nelerdir?

Söz konusu durum kilonuz, yediğiniz yemekler ve hatta giydiğiniz giysilerden kaynaklı olabilir. Kişiden kişiye değişen ter kokularının hormonların da göz önünde bulundurularak farklılık göstermesi oldukça normaldir.

Banyodan hemen sonra ter bezlerinden salınanlar nedeniyle vücudunuzun içinde bulunan, daha önce alınmış besinler veya hormonlar ile birlikte ter kokularının yoğun ve ağır oluşumu normaldir.

Ancak, genel olarak bakacak olursak banyo yapıldığı halde ter kokma nedenleri şunlar olabilir;

·         Yenilen yemeklerin baharatlı oluşu,

·         Yüksek yağ oranlarına sahip yemeklerin yenilmesi,

·         Kötü hijyenik koşullar,

·         Sentetik türden kıyafet kumaşları,

·         Havasız kalan vücut katlanma noktaları,

·         Hormonların dengesiz ve düzensiz olarak çalışması,

·         Yüksek stres oranları.

Gibi pek çok neden banyo yapıldığı halde ter kokmaya neden olacaktır.

Banyo Sonrası Ter Kokusunu Önlemek İçin Doğal Yöntemler

Banyodan sonra gelen yoğun ve ağır ter kokularının önüne geçebilmek için doğal çözümler denenebilir. Doğal yöntemler hem cildiniz için en sağlıklı olanı olacak hem de doğa için en doğru salınımı gerçekleştirecektir.

Banyodan sonra bile ter kokusunun sebepleri incelendiğinde ve ağır ter kokusu konusu göz önünde bulundurulduğunda doğal çözümlere erişmek sanıldığından daha basit bir hâl alıyor;

Doğal Limon Suyu Kullanımı

Limon suyu içeriğindeki asidik yapısı ile birlikte doğal bir temizleyicidir. Özellikle cildinizin hassasiyetine göre ter bezlerinizin üzerine doğal limon suyunu bir pamuk ile uygulayabilir, ter kokunuzun temiz kokmasını sağlayabilirsiniz. Bunu belirli aralıklarla, örneği 1 hafta uygulama 1 hafta ara ile deneyebilirsiniz.

Elma Sirkesi Kullanımı

Doğal ve parçacıklı elma sirkesi kullanımı ter kokunuzu doğrudan etkileyecektir. Ağır ter kokusu sorunu çözülene kadar pamuk yardımı ile ter bezlerinizin üzerine elma sirkesi uygulayabilirsiniz. Sirke yapısı itibariyle keskin bir asidik sıvıdır, o yüzden kısa süreli örneğin 3 günlük deneme süreleri ile uygulanmalıdır.

Havlularınızı Değiştirin

Sürekli aynı havluları kullanmak hijyen sorunlarına yol açabileceği gibi ter kokunuzun da aynı kalmasına neden olacaktır.

Sentetik Kıyafetlerden Uzak Durun

Banyodan sonra bile ter kokmanızdaki en önemli neden hava almayan giysiler giymeniz olabilir. Sentetik kıyafetlerden uzak durarak söz konusu sorundan kurtulabilirsiniz.

Yoğun Baharatlı Yiyeceklerden Uzak Durun

Baharatı yoğun olan yiyecekler yemek ter kokunuzun değişmesine neden olacaktır. Bunun yerine daha hafif ve az kokulu besinler tercih edilebilir.

Ağır Ter Kokusu Neyin Habercisidir?

Ağır ter kokusu, banyodan sonra yüksek kokulu ter sorunu her zaman bir hijyen sorunu değildir. Özellikle vücudumuzun sorunları haber verme sistemini anladıktan sonra aslında her yaşanan olayın bir sağlık habercisi olduğunu anlamak çok da zor değil.

Ağır ter kokusu sorunu bazı sorunların habercisi olabilir. Bu sorunlar genellikle şu şekilde karşımıza çıkmakta;

·         Hormonların değişiklik yaşaması,

·         Hormonların düzgün çalışmaması,

·         Yoğun stres yaşanması,

·         Yiyeceklerin dokunması veya ağır yiyeceklerin tüketilmesi,

·         Ağır kokulu içeceklerin tüketilmesi veya içeceklerin dokunması,

·         Az su tüketilmesi.

Gibi pek çok sorun ağır ter kokusu ile gün yüzüne çıkabilir. Söz konusu sorunların fark edilmesi ile birlikte doktorunuzdan yardım almanız en doğru ve sağlıklı olanı olacaktır.

Kaynak: Haber Merkezi