18 yaş altına sokağa çıkma yasağının ne zaman kalkacağı merak edilirken, önceki haftalarda bir gün olarak uygulanan sokağa çıkma izni bu hafta iki gün olacak. Diğer yandan okulların tatil olması ve uzaktan eğitimin de son bulması ile şehirlerarası yolculuk planlayan pek çok aile 18 yaş altının şehirlerarası yolculuk yapıp yapamayacağı konusunda hummalı bir araştırma sürdürüyor…

18 YAŞ ALTI SOKAĞA NE ZAMAN SAAT KAÇTA ÇIKACAK?

Önceki haftalarda 0-14 ve 15-20 yaş için iki farklı günde uygulanan sokağa çıkma izninde bu hafta değişikliğe gidildi. Daha önce 20 yaş olan sokağa çıkma yasağı 18 yaşa çekildi. 18 yaş altında bulunanlar bu hafta iki gün ve daha uzun saatlerde dışarı çıkabilecek.

18 yaş altı, ilk olarak 3 Haziran Çarşamba günü, sonrasında da 5 Haziran Cuma günü 14.00 ile 20.00 arasında sokağa çıkabilecek. Ancak, bu yaş grubu yürüme mesafesinde, sosyal mesafe kurallarına uyarak ve maske takarak sokağa çıkabilecekler.

18 YAŞ ALTI ŞEHİRLERARASI YOLCULUK YAPABİLİR Mİ?

0-18 yaş arası çocuk ve gençler için sokağa çıkma kısıtlaması devam ederken bir diğer konu da bu yaş grubunda bulunanların şehirlerarası seyahat edip edemeyeceği oldu.

Okulların kapanması, uzaktan eğitimin sona ermesi ve seyahat kısıtlamasının da kalkması ile pek çok aile yaz tatilini geçirmek için şehirlerarası yolculuk yapmayı planlıyor. Ancak 18 yaş altı için uygulanan sokağa çıkma yasağı bu planların nasıl gerçekleşeceği noktasında sorun oluşturuyordu.

Ancak alınan bilgilere göre 18 yaş altında bulunan çocuklar ve gençler, yanlarında velisi veya vasisi bulunarak, sokağa çıkma izninin bulunduğu Çarşamba ve Cuma günlerinin dışında da şehirlerarası yolculuk yapabilecek.

Editör: Haber Merkezi