Bartın’da cuma gecesi başlayan kar yağışı ikinci gününde de etkisini sürdürdü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, AFAD ve Bartın Valiliği tarafından yapılan uyarıların ardından karayolları, il özel idaresi ve kolluk kuvvetleri kent genelinde teyakkuza geçti.

Karla mücadele ekipleri, sorumluluk alanlarında 24 saat esasına göre kar küreme ve tuzlama çalışmaları yürütürken, polis ve jandarma ekipleri de ana yollar, ara yollar ve ırmak kenarlarında devriye faaliyetlerini sürdürdü. Yağış ve buzlanma nedeniyle bazı sürücüler zor anlar yaşadı. Kar lastiği ve zinciri bulunmayan araçlar yol kenarında kalırken, çocuklar kar yağışını fırsata çevirerek sokaklarda oyun oynadı.

Son iki günde kar ve karla karışık yağış nedeniyle kent genelinde 20’yi aşkın maddi hasarlı ve yaralamalı trafik kazası meydana geldi. Yüksek kesimlerde kar kalınlığı 1 metreyi aşarken, Bartın-Karabük karayolunda tır geçişlerine izin verilmedi. Bartın-Zonguldak ve Bartın-Kastamonu güzergahlarında ise ulaşımın kontrollü şekilde devam ettiği bildirildi.
Bartın Valiliği tarafından yapılan açıklamada, karla mücadele çalışmalarının 81 araç ve 142 personelle şehirlerarası yollar ve köy yollarında aralıksız sürdüğü, il genelinde kapalı köy yolunun bulunmadığı belirtildi.