Türkgün | 3. Sayfa | Bolu’da gıda satış noktaları mercek altında: Yüzlerce işletme kontrol edildi

Bolu’da gıda satış noktaları mercek altında: Yüzlerce işletme kontrol edildi

Bolu’da yaklaşan yılbaşı öncesinde gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla denetimler artırıldı. Kent genelinde yüzlerce işletme kontrol edilirken, mevzuata aykırı faaliyet gösteren işletmelere idari yaptırım uygulandı.

Bolu’da yaklaşan yılbaşı öncesinde gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla denetimler artırıldı. Kent genelinde yüzlerce işletme kontrol edilirken, mevzuata aykırı faaliyet gösteren işletmelere idari yaptırım uygulandı.

KAYNAK: İHA

Bolu’da yılbaşı öncesinde gıda ürünleri satan işletmelere yönelik denetimler yoğunlaştırıldı. Bolu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, halk sağlığının korunması ve güvenilir gıdaya erişimin sağlanması hedeflendi.

Denetimler çerçevesinde unlu mamuller, tatlı, pasta ve şekerli mamul üretim ve satış noktaları ile kuruyemişçiler, beyaz et satış yerleri ve alkollü ile alkolsüz içecek satışı yapan işletmeler kontrol edildi. Ekipler, ürünlerin mevzuata uygunluğu ve hijyen koşullarını yerinde inceledi.

7 bin 110 gıda denetimi yapıldı

18 Aralık itibarıyla başlatılan denetimlerde kent genelinde toplam 350 işletmede kontrol gerçekleştirildi. Yapılan incelemelerde mevzuata aykırı faaliyet gösterdiği tespit edilen işletmelere idari para cezası uygulandı.

Öte yandan Bolu genelinde 2025 yılı boyunca toplu tüketim ve üretim yerlerinde toplam 7 bin 110 gıda denetimi yapıldığı, bu denetimler sonucunda 202 işletmeye idari para cezası kesildiği bildirildi.


 

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...