Elazığ'ın Karakoçan ilçesine bağlı Koçyiğitler köyü Ürünlü mezrasında 3 gün önce gece saatlerinde meydana gelen olayda, bir evde çıkan yangın ihbarı üzerine bölgeye itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ekiplerin çalışmasıyla yangın söndürülürken, eve giren görevliler 7 çocuk sahibi Ağa ve Hayriye Üykü çiftinin cansız bedenlerine ulaştı. Çiftin cenazeleri otopsi için morga kaldırıldı.
Otopsi Sonucu Cinayet Olduğu Anlaşıldı
Malatya Adli Tıp Kurumu'nda gerçekleştirilen otopsi işlemlerinde, Üykü çiftinin vücutlarında kurşun izleri tespit edildi.

Yapılan ilk değerlendirmelerde, çiftin silahla vurularak öldürüldükten sonra delillerin karartılması amacıyla evin ateşe verildiği ihtimali üzerinde duruluyor. Ayrıca olay yerinde yapılan incelemelerde, Hayriye Üykü'ye ait altınlar ile bazı değerli eşyaların kayıp olduğu saptandı.
Gözaltı Sayısı 4'e Yükseldi
Olayın ardından jandarma ekipleri tarafından başlatılan kapsamlı soruşturma titizlikle sürdürülüyor. Yürütülen çalışmalar neticesinde olayla bağlantısı olduğu değerlendirilen şüphelilere yönelik operasyonlarda gözaltı sayısının 4'e yükseldiği öğrenildi. Gözaltındaki şüphelilerin jandarmadaki yasal işlemlerinin devam ettiği ve soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü bildirildi.