Vizyondayken izleyiciden tam not alan Acı Tatlı Ekşi filmi bu akşam televizyon ekranlarında seyircisinin karşısına çıkıyor. romantik dram türündeki Acı Tatlı Ekşi filmi 22 Aralık 2017 tarihinde vizyona girmişti. Farklı hikayesiyle herkesi etkileyen Acı Tatlı Ekşi filminde Duygu'nun hastalığı merak ediliyor.


ACI TATLI EKŞİ FİLMİNİN KONUSU NEDİR?

Hayatınızın aşkıyla beş senelik bir ayrılık anlaşması yapmayı kabul eder miydiniz? Peki beş sene sonra yeniden karşılaştığınızda onu yine de sever miydiniz? Murat ve Duygu birbirlerine deli gibi aşıktır. Üniversiteden mezun olurken Murat Duygu’ya evlenme teklif eder. Oysa Duygu’nun gerçekleştirmek istediği hayalleri vardır. Beş sene sonra yeniden birleşmek üzere bir ayrılık anlaşması yaparlar. Halbuki hayatın onlar için başka sürprizleri vardır. Senelerce akıllardan çıkmayacak modern bir aşk hikayesi anlatan Acı Tatlı Ekşi, aşk adına yapılan fedakarlıkların dokunaklı bir resmini çiziyor. Ve gerçek aşkın zamana ve hayata meydan okuduğunu yeniden gösteriyor.

acıtatlıekşi

 

ACI TATLI EKŞİ OYYUNCULARI

Özge Özpirinçci (Duygu)

Buğra Gülsoy (Murat)

Yusuf Akgün (Alper)

Gözde Türkpençe (Eliz)

Osman Alkaş (Hakan)

Füsun Demirel (Murat'ın Annesi)

Rahmi Dilligil (Murat'ın Babası)

ACI TATLI EKŞİ FİLMİ NEREDE ÇEKİLDİ?

Acı Tatlı Ekşi ilminin çekimleri İzmir'de yapıldı. İstanbul'da da çekimlerin bir kısmı yapılan Acı Tatlı Ekşi filminin asıl çekildiği yer İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı Mahallesi ve Urla ilçesi oldu.

ACI TATLI EKŞİ DUYGU'NUN HASTALIĞI NE?

Acı Tatlı Ekşi filminde, Özge Özpirinçci'nin canlandırğı Duygu karakterinin hastalığı olan ALS hakkında bilgiler mersk konusu oldu.

Açılımı Amyotrofik Lateral Skleroz olan als hastalığı, Acı Tatlı Ekşi’deki kızın hastalığı olarak bir kez daha gündeme geldi. Daha önce ALS challenge olarak hatırlanan Ice Bucket Challenge ile dikkat çekilen ALS, beyinde ve omurilikte yer alan ve kasların hareketini sağlayan sinir hücrelerinin hasarı sonucunda meydana geliyor. ALS hastalığı nedir neden olur sorusunun sorulduğu hastalık sonucunda motor nöronları kaslara uyarı gönderemediğinde kaslarda güçsüzlük ortaya çıkıyor.

Editör: Haber Merkezi