Vizyondayken büyük ilgi gören Ahlat Ağacı filmi bu akşam TRT 1'de seyircisi ile buluşuyor. Başrollerinde Doğu Demirkol, Murat Cemcir, Bennu Yıldırımlar'ın yer aldığı yapım uluslar arası arenada da ilgi görmüş ve ilk gösterimi 71. Cannes Film Festivali'nde yapılmıştı. Filmde, Sinan isimli genç bir yazarın kitabını bastırabilmek için verdiği mücadele ve babasının sorumsuz davranışları anlatılıyor. Yerli sinema severler, Ahlat Ağacı filminin oyuncuları araştırıyor.

AHLAT AĞACI KONUSU NEDİR?

Doğduğu kasabaya dönüp yazdığı kitabı bastıracak parayı toplamaya çalışan ancak babasının borçlarıyla karşılaşan bir gencin hikâyesini konu edinen Ahlat Ağacı filminde; Sinan üniversiteyi yeni bitirmiş, gelecek vaat eden bir yazardır. Memleketi Çan'a döndüğünde, çalışmasını yayınlamak için yerel bir fon bulmaya çalışır, fakat yerlilerin ilgilenmediğini fark eder. Ayrıca babası İdris'in, kendi kumar bağımlılığının ailesinin itibar ve refahını düşürdüğününde farkındadır. Mesleki istikbâli hakkında endişe duyar ve kendini bu kırsal yerde izole hale getirir. Kasabaya gidip geldiği sırada akrabalarıyla, iki imam ve bir yazar olarak, bölge insanıyla dinin modern dünyadaki konumu hakkında tartışmalara girer.

Sinan kitabını yayımlatmak için babasının köpeğini satar. Sonra zorunlu askerlik için kasabadan ayrılır. Döndüğünde, babasını aileyi terk etmiş ve köyde bir çiftlikte yaşamaya başlamış bir halde bulur.

AHLAT AĞACI NEREDE VE NE ZAMAN ÇEKİLDİ?

Senaryosunu Ebru Ceylan ve Akın Aksu'nun kaleme aldığı Ahlat Ağacı filmi, 2018 yapımı dram türündeki filmdir.

Ahlat Ağacı filminin çekimleri Eylül 2016'nın sonlarında Çanakkale Yenice ilçesinde başladı ve sonrasında Torhasan Köyü, Asmalı Köyü ve Çanakkale Merkez'de çekimler gerçekleştirildi. İlk kez 2018'de 71. Cannes Film Festivali yarışmasında gösterime girmişti.

AHLAT AĞACI FİLMİNİN OYUNCULARI KİMLER?

Aydın Doğu Demirkol - Sinan Karasu

Bennu Yıldırımlar - Asuman Karasu (Sinan'ın annesi)

Murat Cemcir - İdris Karasu (Sinan'ın babası)

Hazar Ergüçlü - Hatice

Ahmet Rıfat Şungar - Ali Rıza

Ercüment Balakoğlu - Ramazan (Asumanın babası, Sinan'ın dedesi)

Özay Fecht - Hayriye (Sinan'ın anneannesi)

Serkan Keskin - Süleyman

Tamer Levent - Recep (İdris'in babası, Sinan'ın dedesi)

Kadir Çermik - Belediye başkanı Adnan

Kubilay Tunçer - İlhami

Akın Aksu - İmam Veysel

Öner Erkan - İmam Nazmi

Sencar Sağdıç - Nevzat

Asena Keskinci - Yasemin

Editör: Haber Merkezi