Akbank müşterileri, dün sabahtan beri devam sorunla uğraşıyor. Bankanın mobil uygulamasında yaşanan sorun vatandaşları zor durumda bıraktı. Akbank'ın 4442525 numaralı müşteri numarasını arayıp merak ettiklerini sormak isteyenler, telefonların sürekli meşgul çaldığını gördü. Kredi kartı olan veya kredi ödemeleri bulunan vatandaşlar ne yapacağını sorguluyor.

Akbank müşterileri, dün sabahtan bu yana bankacılık işlemlerinde sorun yaşıyor. Konuyla ilgili bankadan açıklama gelse de vatandaşlar mobil uygulamada işlem yapamıyor. Bunun yanı sıra en büyük sıkıntı müşteri hizmetlerine ulaşım da sağlanamıyor.

AKBANK MÜŞTERİ HİZMETLERİ NEDEN MEŞGUL?

Akbank'ta dün yaşanana erişim sorunu bugün de devam ederken, Akbank’ın 4442525 numaralı müşteri hizmetlerini arayanlar telefonların meşgul çaldığını gördü.

Milyonlarca insanın kullandığı bir banka olan Akbank'ın müşteri hizmetleri yoğun aramalar nedeniyle meşgul çalıyor. Aramaların artması sonucu Akbank telefonları kilitlendi.

AKBANK’TA KREDİ KARTI VEYA KREDİ BORCU OLANLAR NE YAPACAK? 

Dün (6 Temmuz 2021) başlayan ve hala devame eden erişim sorunuyla alakalı Akbank'ta kredi kartı veya kredi borcu olanlar ne yapacaklarını araştırmaya başladı. Saatler süren sorun sonrası endişeye kapılan milyonlarca insan şuan ne yapacaklarını sorguluyor.

Konuyla ilgili Akbank'tan beklenen açıklama geldi. Sorunun ana bilgisayarındaki teknik problemden dolayı kaynaklanan kesintiler olduğu öğrenildi.

AKBANK'TAN AÇIKLAMA

Ekstre ödemesi 6 Temmuz 2021’de olan kredi kartları müşterilerinin son ödeme tarihi banka tarafından bir gün ertelendi.

Kredi vadesi ya da taksit tarihi 6 Temmuz 2021 olan ticari krediler ve tüketici kredileri için o gün faiz işletilmeyecek, işleyen faiz geri ödenecek.

Müşterilere ekstre, kredi ve taksit ödemeleriyle ilgili herhangi bir gecikme faizi yansıtılmayacak.

Müşterilerin ekstre ötelemeleri, kredi vadesi ve taksit ödemeleriyle ilgili ek bir işlem yapmasına gerek olmayacak.

Gelişmelere paralel olarak ek önlemler alınacak. Öte yandan Akbank, yaşanan aksaklık için özür diledi.

Akbank, banka ve müşterilerin bilgi ve kayıtlarına ilişkin herhangi bir güvenlik sorunu olmadığını teyit etti.

Akbank'tan yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

“6 Temmuz 2021’de başlayan ve bankanın ana bilgisayarındaki teknik problemden kaynaklanan kesintiler devam ediyor. Müşterilere hizmet verilen tüm kanallar, bu problemden dolayı etkilenmektedir. İlgili birimler ve teknoloji iş ortakları, çözüm için çalışmalarını sürdürüyor.

Durumun siber saldırıdan kaynaklandığına dair internet ve sosyal medyada yapılan paylaşımlar gerçeği yansıtmıyor. Akbank ve müşterilerin bilgi ve kayıtlarına ilişkin herhangi bir güvenlik sorunu bulunmuyor, problemin giderilmesini takiben işlemler devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi