Diriliş Ertuğrul, Kuruluş Osman ve Bozkır Arslanı Celaleddin gibi önemli yapımlara imza atan Bozdağ Film'den Destan dizisiyle seyircisinin karşsına çıkıyor. Akkız Destanı'nı konu edinen dizinin ayrıntıları izleyenler tarafından merak ediliyor. Bu bağlamda, Akkız Destanı nedir? Akkız Destanı neyi anlatıyor, gerçek tarihte var mı? gibi sorulara yanıt aranıyor.

AKKIZ DESTANI NEDİR, NE ANLATIYOR GERÇEK TARİHTE VAR MI?

Akkız, daha önce tarihte Akkız destanı ile adı geçen bir karakterdir. Destanda, Akkız ve Batuga'nın hayatını konu alınmaktadır. Gök Tegini Batuga eli ve kolu olmayan bir han mensubudur. Fakat Batuga'nın eli ve kolu tutmamaktadır. Bu engelleri onun büyük bir kağan olması yolunda büyük bir sorun teşkil etmektedir.

Ayrıca Gök Kağanı Korkut Han Akkız'ı daha küçük yaşlarda yetim ve öksüz bırakmıştır. Ailesini yitiren Akkız dağlarda büyümüştür. Dağ kızı olarak bilinen Akkız, çok cesur ve savaşçı olarak bilinmektedir. Han oğlu Batuga ile dağ kızı Akkız'ın imkansız aşk hikayesi ise destanlara konu olacaktır.

DESTAN DİZİSİ KONUSU NEDİR?

'Destan' dizisi, Orta Asya'nın çetin bozkırlarında Gök Kağanı Korkut Han'ın yetim bıraktığı dillere destan savaşçı dağ kızı Akkız'la, yine Gök Sarayı'nda Korkut Han'ın öksüz bıraktığı Gök Tegini Batuga arasındaki destansı aşkı; bu iki garip kuşun sevdalarını kılıç, yüreklerini kalkan yaparak imkansızı başarmalarını konu alıyor.

 

Editör: Haber Merkezi