1971 Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Film" dahil beş ödülü kazanan Ankara Ekspres filmi yeniden ekranlara geliyor. Yönetmenliğini Muzaffer Arslan'ın üstlendiği yapımın detayları izleyenler tarafından araştırılıoyor. Macera, dram ve duygusal türündeki Ankara Ekspresi filminin ne zaman, nerede çekildiği araştırılıyor.

ANKARA EKSPRESİ FİLMİNİN OYUNCULARI KİMLER?

Filiz Akın - Hilda
Ediz Hun - Binbaşı Seyfi Bey
Leyla Sayar - İrma
Kadir İnanır - Yüzbaşı Maximillian
Kayhan Yıldızoğlu - Albay Klinger
Bülent Oran
Hüseyin Kutman - Jackson
Altan Günbay - Binbaşı Kolman
Aliye Rona - Büyükanne
Bora Ayanoğlu
Süheyl Eğriboz
Erdo Vatan
Zeki Sezer

ANKARA EKSPRESİ FİLMİNİN KONUSU NEDİR?

İkinci Dünya Savaşı sırasında Alman lider Hitler, Türkiye'yi savaşmadan ele geçirmek için plan yapar. Ankara Ekspresi adı verdikleri plan ile yaklaşık beş yüz Alman casus Türkiye'ye gidecektir. Casuslardan Binbaşı Kolman, Hilda ve Maximillian, Türkiye'ye gelir gelmez planı uygulamaya başlar. Bu sırada Binbaşı Seyfi, Ankara Ekspresi harekatını engellemek ile görevlendirilir. Ajanların peşine düşen Seyfi, bu sırada kim olduğundan habersiz bir şekilde Hilda ile tanışır. Hilda ile Seyfi arasında çok geçmeden büyük bir aşk başlar.

ANKARA EKSPRESİ FİLMİ NE ZAMAN, NEREDE ÇEKİLDİ?

1970 yılında çekimleri yapılan Ankara Ekspres filminin çekimleri Türk sinemasının 1960-70'li yıllarda vazgeçilmez mekanlarından biri Muammer Karaca'nın Yeşilyurt'taki evinde gerçekleşti. Diğer sahneler ise İstanbul'un farklı semtlerde çekildi.

Editör: Haber Merkezi