U23 Tekerlekli Sandalye Basketbol Erkek Milli Takımı, 12-20 Haziran tarihlerinde Brezilya’nın Sao Paulo kentinde düzenlenecek 2025 IWBF Dünya Şampiyonası için son hazırlıklarını Yalova’daki kampta sürdürüyor.
“Tek hedefimiz var, o da şampiyon olmak”
Başantrenör Kemal Okur, kamp çalışmaları hakkında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Bu üçüncü ve son kampımız. Buradan Brezilya'ya gideceğiz. Dünya Şampiyonası'na 12-20 Haziran'da katılacağız. Daha önce iki finalimiz var ancak finalde kaybettik. Hedefimiz şampiyon olmak. Ülkemizi orada en iyi şekilde temsil edip, şampiyon olarak bayram vesilesiyle o kupayı ülkemize armağan etmek istiyoruz.”
Takımın fedakarlıkla çalıştığını belirten Okur, “Hem çocuklarımız kendi ailelerinden, okullarından fedakarlık yapıyor, hem de teknik ekip aynı şekilde kendi ailesinden fedakarlık yaparak burada çalışmalarına devam ediyor. Tek hedefimiz var, o da şampiyon olmak.” dedi.
“İki finalin artık şampiyonlukla taçlanması gerekiyor”
Hazırlık takvimi hakkında da bilgi veren Okur,
“2 Haziran'da toplandık, 3 Haziran'da antrenmanlara başladık. 6'sına kadar burada antrenmanlarımız var. 8 Haziran'da Brezilya'ya hareket edeceğiz. 10-11'inde puanlama antrenmanlarımız olacak. 12'sinde turnuvamız başlayacak. Bizim ilk maçımız 13'ünde İsrail'e karşı olacak.”
dedi. Şampiyonluk için istekli olduklarını vurgulayan Okur, “Finalde isteyen kazanacak. Bu sene isteyen takımın biz olduğumuzu düşünüyorum. Sebebi, iki final kaybettik. İki finalin artık şampiyonlukla taçlanması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.
“Bu kez ikinci değil, şampiyon olmak istiyoruz”
Milli takım kaptanı Baran Oğuz, turnuvaya son dünya ikincisi unvanıyla gideceklerini hatırlatarak, “Kupayı almak istiyoruz. Bu kez ikinci değil, dünya şampiyonu olmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.
“Bu sefer bunun rengi altın olacak”
Milli oyuncu Arda Albayrak ise hazırlık sürecinin çok verimli geçtiğini belirtti.
“Bu son kampımız. Ondan önce iki kampımız oldu. Süper Lig'de iyi olan takımlarla hazırlık maçları yaptık. Aile ortamında en iyi şekilde hazırlandık. Son iki şampiyonayı ikinci olarak tamamladık, bu sefer bunun renginin altın olmasını istiyoruz. Umarım gelecek.”