1980'li yıllarda söylediği 'Sen Affetsen Ben Affetmem, Kader Diyemezsin, Benim İçin Üzülme' gibi şarkılarla milyonların gönlünü feth eden Bergen yıllar önce hayata gözlerini yummuştu. Şarkıları bugün bile dinlenenn Bengen hayat hikayesi ve biyografisi en çok araştırılanlar arasında. Hayranları, Bergen'in neden öldürüldüğünü sorguluyor.

Arabeskin kraliçesi Bergen'in Mersin'deki mezarını kafes içinde görenler, şaşkınlığını gizleyemiyor. Terk ettiği kocası tarafından yüzüne kezzap atılan ve daha sonra silahla vurularak öldürülen şarkıcı Bergen, 1980'li yıllarda icra ettiği arabesk müziği ve güçlü sesiyle müzikseverler tarafından yakın takip ediliyordu.

BERGEN NE ZAMAN ÖLDÜ, MEZARI NEREDE?

1958 yılında dünyaya gelen arabesk kraliçesi Bergen, öldürüldüğü 1989 yılında 31 yaşındaydı.

Yaşadığı talihsiz olaylar nedeniyle 'Acıların Kadını' olarak anılan şarkıcının mezarı, Mersin'deki Asri Anıt Kabristan'ında yer almaktadır.

bergen


BERGEN'İN MEZARI NEDEN KAFES İÇİNDE?

1980'li yıllarda arabesk müziğin kraliçesi olarak anılan Bergen'in mezarını kafes içinde gören vatandaşlar, ilk başta anlam veremeseler de altında yatan nedeni öğrendiklerinde bir kez daha üzüntü yaşıyor.

Kocası tarafından yüzüne kezzap atılan daha sonra da öldürülen şarkıcı Bergen'in mezarının neden demir parmaklıklar ardından olduğu sorusunun yanıtı, kocasının tehdit sözlerinde saklı.

Şarkıcı Bergen'in mezarının kafes içinde olmasının nedeni iddiaya göre, kocası Halis Serbest, Bergen'i vurduktan sonra "Seni mezarında bile rahat bırakmayacağım" demesiydi. Ve Bergen'in annesi, kızının mezarını saran kocaman bir kafes yaptırdı.

BERGEN'İN KİMDİR, NERELİ?

'Acıların Kadını' ve 'Arabeskin Kraliçesi' isimleriyle bilinen Bergen, 15 Temmuz 1958 tarihinde Mersin'de dünyaya geldi. İlkokulu bitirir bitirmez konservatuvara girdi. Hem de sınavı birincilikle kazanarak. Asıl adı Belgin Sarılmışer idi. Bir türlü ısınamadığı okulu bıraktı, sahneye çıkmaya karar verdi. Yaşını büyüttükten sonra Norveç'in Bergen şehrinden esinlendi ve kendisine bu ismi taktı.

31 Ekim 1982'de kocası tarafından yüzüne atılan kezzap sonucu iki gözünü de kaybetti, daha sonra sol gözü görme yetisi kazandı ve sağ gözünün hasarı yüzünden saçlarını sağ gözünün üzerine atmasıyla, bazense güneş gözlüğüyle olan imajıyla akıllarda kaldı. 1986'da yayınladığı üçüncü stüdyo albümü 'Acıların Kadını'nı albümü ve kendi hayat hikayesini anlatan albümle aynı adlı filmde oynamasının ardından 'Acıların Kadını' olarak anılmaya başladı. Sanat yaşamı boyunca Sen Affetsen Ben Affetmem, Kader Diyemezsin, Benim İçin Üzülme, Elimde Duran Fotoğrafın, Neden Dönmesin? gibi pek çok şarkı bıraktı.

bergeneşi

Bergen'i öldüren eşi Halis Serbest...

14 Ağustos 1989'u 15 Ağustos'a bağlayan gece, annesiyle bir başka şehre giderken eski eşi Halis Serbest tarafından silahla vurularak öldürüldü.

31 yıllık kısa yaşamına 6 longplay, 11 kaset, 129 şarkı ve 1 video filmi sığdıran Bergen, memleketi Mersin'e defnedildi. Mezarı, Toroslar'daki Asri Anıt Kabristan'ında ziyarete açıktır fakat kabri demir parmaklıklardan oluşan kafes içinde yer almaktadır.

Daha sonra pek çok arabesk ve nostalji konseptli albümlerde şarkıları yer alan Bergen; Ceylan Ertem, Ebru Yaşar, Emrah, Funda Arar, Muazzez Ersoy ve Işın Karaca gibi pek çok sanatçı tarafından cover'landı.

Editör: Haber Merkezi