'Acıların kadını' lakabıyla tanınan arabesk müziğin kraliçesi Bergen’in hayatı beyaz perdeye aktarılacak. Bu sinema projesine ünlü sanatçının katili olan eski eşi Halis Serbest'ten itiraz geldi. 'Ben cezamı çektim' diyen Serbest Bergen'in yüzüne kezzap attmış ve bir gözünün kör olmasına neden olmuştu. Serbest'in bu açıklamaları gündemin en çok konuşulan konuları arasına girerken, vatandaşlar, Bergen'in öldüren Halis Serbest kimdir, Halis Serbest Bergen'i neden öldürdü? gibi sorulara yanıt verdi.

"KİMSE BU FİLMİ ÇEKEMEZ"

Bergen'in katili eski eşi Halis Serbest, uzun zamandır çekilmesi planlanan Bergen filmiyle ilgili ilk kez konuştu. Magazinkolik için Ayça Öztorun’a konuşan Halis Serbest, “Bu filmi çekmek için kime sorup kimden izin aldılar? Benim iznim olmadan kimse bu filmi çekemez” dedi.

Halis Serbest film seti Türkiye’nin neresine kurulursa kurulsun bu filme müsaade etmeyeceğini, anayasal haklarından vazgeçmeyeceğini açıkladı.

Geçmişte yaşanılan olayların hazin sonunun bedelini sadece Bergen ve kendisinin ödemediğini ailelerinde ödediğini, mahkemenin verdiği kararla cezasını çektiğini bundan sonra bu ağır bedeli çocuklarının sırtına yüklenmesine müsaade etmeyeceğini söyledi.

"MÜSADE ETMEM"

Halis Serbest film konusunda kesin ve net tavrını ortaya koyarken şu açıklamalara yer verdi:

“Gerek medyada, gerek sosyal ağlarda hakkımızda birçok şey yazıldı. Bu zamana kadar evliliğim ve çirkin sonucun nedenini niyesini detayıyla kimseye konuşmamaya özen gösterdim. Zaten karşılıklı acılar çektik. Daha fazla konuşulmasını hiçbir zaman istemedim. Kimse bilmez evin içinde neler yaşandığını. Kimse bilemez kapalı kapılar ardında psikolojik şiddetin en alasını kimin görüp kimin görmediğini! Bu nedenle filmcilere şu tavsiyede bulunuyorum; yalan yanlış bilgilerle ve ajitasyonla süsleyeceğiniz filmden vazgeçin. Siz kimden icazet aldınız? Kime sordunuz? Rahmetli Belgin, Bergen olmazdan evvel neredeydiniz filmciler?

Bergen’in bir küçük kız yeğeni vardı onunla mı sözleşme yaptınız? Evliyken kardeşlerinin kalbini mi kırmışım? Evimin içinde neler yaşadığımızı biliyorlar mı? Burada ben bu olayları bizzat yaşamış bir insanken kafanıza göre tüm Türkiye’ye beni nasıl lanse etmeyi düşünüyorsunuz? Bergen’in ve benim yaşadığım sancılı ilişkiye bu filmi çekmek isteyen Mine Şengöz şahit mi olmuş? Sebeplerini, niçin ve niyelerini anlatsın da kendimi tanıyayım. Benim en küçük oğlum lise öğrencisi. Parmakla sayamayacağım kadar çok kardeşlerim var. Ben kefaretimi ödedim ve daha fazla onların yıpranmalarına ve tahrik edilmelerine asla izin vermeyeceğim. Geçmişi ısıtıp ısıtıp gündeme getiren insanlara müsaade etmem söz konusu değil. Bu konuda hiç şüpheniz olmasın" diye konuştu.

HALİS

HALİS SERBEST KİMDİR?

Çıkardığı albümündeki şarkısı, ’Acıların kadını’ lakabıyla tanınan arabesk müzik şarkıcısı Bergen'in yüzüne 1982de kezzap atan, boşandıktan sonra da 1989 yılında da silahla vurup öldüren eski kocası Halis Serbest, bir süre cezaevinde yattıktan sonra serbest kaldı.

Adana’da yaşamını sürdüren Halis Serbest, Kozan ilçesinde 2’si 16, 2’si 17 yaşında olan 4 çocuğa istismarda bulunduğu iddiasıyla yakalandı. Ailelerden 3’nün şikayetçi olduğu Halis Serbest, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kaynak: Halis Serbest kimdir? Bergen'i öldüren eski kocası neden tutuklandı?

Ankara'dan sonra iş için Adana'ya giden Bergen burada Halis Serbest ile tanıştı ve 1982 yılında evlendi. Halis Serbest Bergen ile evlenirken gazino işini bırakacaksın bu bana da aileme de yakışmaz demiş ve Bergen'de ilk başta bu durumu kabul edip evlenmişti. sonradan yapamayan Bergen Halis Serbest'e gidip ben yapamıyorum sahneye geri döneceğim diyince Halis Serbest boşanmak istedi. 

halis serbesrt

Editör: Haber Merkezi