Senaryosunu Murat Gürvardar’ın kaleme aldığı ve müziklerini Barış Aryay’ın bestelediği Sağlık Oluversin Gari filmi Fox Tv ekranlarında izleyenleri ile buluştu. Seyirciler filmde rol alan yakışıklı oyuncu Birand Tunca hakkındaki bilgileri merak ediyor.

BİRAND TUNCA KİMDİR, EVLİ Mİ, KAÇ YAŞINDA, ASLEN NERELİ?

Birand Tunca, 5 Ekim 1990 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi, tiyatro ve sinema oyuncusudur.

Daha çocukken masa başı bir iş istemediğini keşfetti. “Galiba biraz tembel bir öğrenciydim. Liseyi tek bir defterle bitirdim. Her hafta tiyatroya giderim yıllardır ve deli gibi film izlerim. Oyunculuk da öyle girdi kanıma. Liseden mezun olmadan önce masa başı iş istemediğimden emindim. “Kendini nerede görmek istersin?” sorusunu sormaya başladım. Eğlenmek ve büyüdükçe elimizden alınan, kayıp giden oyun güdüsü cevabı çıkıyordu hep karşıma. Bence insanlar bir yaşta kalır. Galiba bendeki oyun güdüsü bu düşüncemden geliyor. Bir şeye veya yere ait olma hissi yok bende. Bu devinim ve değişime açık olma da oyunculuk serüveninin pimini çekti.”

Eğitimini Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümü’nde tamamladı.

2014 yılında ‘Diriliş Ertuğrul’ dizisinde canlandırdığı Bisol karakteri ile televizyon macerasına başladı.

Hangi proje ile parladı? Show TV’de yayınlanan ve başrolü Hande Erçel ve Burak Deniz’in paylaştığı ‘Aşk Laftan Anlamaz’ dizisiyle dikkatleri üzerine topladı.

Dış dünyasında dengeliyken, iç dünyasında son derece dengesiz. Ciddi anlamda obsesif! Bunu dezavantajdan avantaja çevirene kadar epey zorlanmış.

1.87 cm boyundaki Tunca'nın instagram hesabı şöyle: Instagram: https://www.instagram.com/birandtunca

BİRAND TUNCA'NIN OYNADIĞI TELEVİZYON DİZİLERİ

2018/2019- Erkenci Kuş / Emre Divit

2018- Mehmetçik Kut’ül Amare/ Wilson

2016/2017- Aşk Laftan Anlamaz / Emre

2015/2016- Yunus Emre/ Derviş Çağrı

2014/2015- Diriliş: Ertuğrul/ Bisol

Editör: Haber Merkezi