Kübra Güran Yiğitbaşı Kimdir? Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı; Türk akademisyen, yazar ve üst düzey bürokrattır. 1979 Ankara doğumlu olan Yiğitbaşı, Afyonkarahisar’ın ilk kadın valisi olarak tarihe geçmiştir. 2026 yılında yayımlanan kararname ile İçişleri Bakan Yardımcısı görevine atanmıştır. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan Yiğitbaşı, akademik kariyerini Marmara Üniversitesi'nde tamamlamış ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcılığı görevinde bulunmuştur.
Türkiye’nin ilk başörtülü valisi olarak tanınan Kübra Güran Yiğitbaşı için yeni bir dönem başlıyor! İçişleri Bakanlığı bünyesinde yapılan son atamalarla birlikte, Afyonkarahisar Valiliği görevinden İçişleri Bakan Yardımcılığı makamına getirilen Yiğitbaşı, hem akademik birikimi hem de sahadaki tecrübesiyle dikkat çekiyor. "Suskunluk sarmalını doktoramda yaşadım" diyerek akademik mücadelesini anlatan Yiğitbaşı’nın yükselen kariyer basamakları ve yeni görevinin detayları haberimizde.
| 2012 - 2019 | Akademisyen (Doçent) | Marmara Üniversitesi |
| 2019 - 2021 | Genel Kurul Temsilcisi | Basın İlan Kurumu |
| 2021 - 2022 | Bakan Yardımcısı | Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı |
| 2022 - 2026 | Vali | Afyonkarahisar Valiliği |
| 2026 - Günümüz | Bakan Yardımcısı | İçişleri Bakanlığı |
Akademik ve Sosyal Kariyer Özeti
Kübra Güran Yiğitbaşı, sadece bir bürokrat değil, aynı zamanda psikoloji ve iletişim alanında uzmanlaşmış bir akademisyendir.
Eğitimi
Lisans: Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (Radyo, TV ve Sinema)
Yüksek Lisans: İstanbul Ticaret Üniversitesi (Uygulamalı Psikoloji) - Baba Yoksunluğunun Çocuk Üzerindeki Etkisi
Doktora: Marmara Üniversitesi (Gazetecilik) - Siyasal Mesaj Tasarımı
Yayınlanmış Eserleri ve Çalışmaları
Kitap: Siyasal Dilin Satır Arası (2018)
Kitap: Çocuk Yayınları ve Dışa Açılım (2018)
Belgesel: Direnen Kalplerin Hikayesi (15 Temmuz Gazileri üzerine)