ATV'nin yeni dizisi Bozkır Arslanı Celaleddin'in tanıtımlarını yayınlamaya devam ediyor. Tarihi dizileri merakla takip eden seyirciler, Celaleddin Harzemşah’ın hayatının anlatıldığı dizinin yayın gününü iple çekiyor. Savaş sahneleriyle çokca konuşulacak dizinin çekildiği mekanlar merak konusu oldu.

BOZKIR ARSLANI CELALEDDİN NEREDE ÇEKİLİYOR?

Bozkır Arslanı Celalettin dizisinin çekildiği yerlerin başında İç Anadolu bölgemizde bozkır alanlar ve Kapadokya yöresindeki karstik yapılar yer alıyor. Aksaray, Nevşehir ve Kayseri arasındaki taşlık ve kayalık bölgelerde çekimleri yapılan Bozkır Arslanı Celaleddin dizisinin Özbekistan’da yapılan çekimleri de diziye damga vuracak. Özbek oyuncular ile ülkemiz oyuncuların birlikte çekmiş olduğu Bozkır Aslanı Celaleddin dizisi Özbekistan kanallarında önceki aylarda gösterime girmişti. 

bozkırınarslanı

Bozkır Arslanı Celaleddin dizisinin çekimleri hem ülkemizde hem de Özbekistan’da yapıldı. Türk Özbek yapımı olan ve orijinali Mendirman Celaleddin dizisi olarak Özbek kanallarında yayınlanan dizinin ülkemizdeki haklarını ise ATV aldı.

Atv’de yayınlanacak olan Bozkır Arslanı Celaleddin dizisi her iki ülkede de çekimler yaparken ülkemizde Nevşehir, Kayseri, Aksaray üçgeninde karstik yapıların ve peri bacalarının olduğu mekanlarda da çekimler yapıldı. Bozkır Arslanı Celaleddin dizisinin fragmanda gördüğünüz arslanlı tanıtımı ise Aksaray ilimizde bulunan Mamasın Barajında çekildi.

bozkırınarslanı

Bozkır Arslanı Celaleddin dizisi herkesin ilgi odağı olurken çekim yerleri ve barajın neresi olduğu da izleyiciler tarafından merak edildi. Aksaray Mamasın Barajında çekilmeye başlanan dizinin bir çok il ilçe hatta ülkede çekildiğini göreceğiz. ancak ülkemizdeki çekimlerin çoğu Aksaray ilimizde Ihlara vadisine yakın mekanlarda ve Mamasın Barajının etrafında çekildi.

BOZKIRIN ARSLANI CELALEDDİN DİZİSİNİN KONUSU NEDİR?

ATV'nin yeni dizisinin konusu olarak Celaleddin Harzemşah'ın hayatı ele alınıyor. İslam dünyasını içene sürüklendiği büyük bir iç savaş ve kaostan çıkarıp birleştirmeye çalışan, dünyayı kasıp kavuran Moğollara ilk mağlubiyeti tattıran ve onların yenilmezlik efsanesini yerle bir eden "Bozkır Arslanı Celaleddin"in hikayesini anlatan dizinin yapım ve proje tasarımını Mehmet Bozdağ üstlendi. Cengiz Han'ın "Keşke böyle bir oğlum olsaydı" diyerek saygısını dile getirdiği tek hükümdar olan, cesaretin ete kemiğe büründüğü, onurlu savaşçı Celaleddin Harzemşah'ın efsanevi hikayesini izleyici merakla bekliyor.

bozkırınarslanı

BOZKIR ASLANI CELALEDDİN NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Bozkır Aslanı Celaleddin dizisi 21 Mayıs Cuma günü ATV ekranlarında yayınlanacak.

Editör: Haber Merkezi