Birçok ülkenin sosyoekonomik tedbirler almakta zorlandığı bu süreçte Türkiye Milli Dayanışma Kampanyası ile “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” dedi ve IMF’den yardım almak için sıraya giren ülkelerden olmadı. Sağlık alanında birçok ülkeye örnek olan Türkiye, milli dayanışma duygusuyla da örnek olmaya devam etti. Bu süreçte Türk milleti ile omuz omuza verenlerin yanı sıra korona ile sırt sırta verip milli birlik ve beraberliğimize gölge düşürmek isteyenler de kollarını sıvadı. CHP topyekûn olarak Milli Dayanışma Kampanyası’na karşı çıkıp katkıda bulunmaktan uzak bir tavır sergilerken bu görüşe İP ve Davutoğlu’nun partisi de katıldı. Kovid-19 virüsüne karşı milletçe mücadele etmemiz gereken bir dönemde siyasi hesap peşinde koşanlar, yangına su yetiştirmek yerine benzin dökmeyi tercih ettiler.

FOX TV sunucusu Fatih Portakal ise Milli Dayanışma Kampanyası ile dalga çekip tekâlifi milliye emirlerini diline doladı. Dayanışma duygusundan uzak olan FOX’un tilkiliğine rağmen Türk milleti kampanyaya yoğun ilgi gösterdi. “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” kampanyasına toplam bağış miktarı 1.664.043.350 TL’yi buldu.

BEDDUA SEANSINA ÇIKTILAR

Milletçe kenetlenmenin hazzını yaşadığımız bir dönemde alçaklığın dibine vuranlar koronavirüsten medet umdular. MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin sağlığı üzerinden fitne fücur üreten milli hasım odakları Türk milletinin sağduyusuna çarptılar. Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, T24 yazarı Şirin Payzın, Karanlık Oda’nın kapıkulu Sabahattin Önkibar, FETÖ ve PKK’nın maaşlı maşası olan sosyal medya hesapları koronavirüsle etle kemik olup saldırıya geçtiler. Ayetlerle dalga geçenler, infaz yasasını çarpıtanlar, koronavirüs duasına çıkıp ölüm dileyenler aynı hizada kümelendiler.

TERÖRİSTLERE AF İSTEDİLER

AK Parti ve MHP’nin ortak teklifle TBMM’ye sunduğu infaz indirimi yasasından siyasi ve gazeteci tutukluların da yararlanmasını isteyen CHP-HDP-İP terör örgütü propagandası yapan isimlerin de yararlanması için seferber oldular. PKK ve FETÖ iltisağı bulunan tutukluların da infaz yasasından faydalanmasını istediler. Hepsi bir olup terörist Selahattin Demirtaş’ın tahliyesi için kol kola girdiler. Koronavirüsü fırsata çeviren kolonya ve maske satıcılarına bir de siyasi fırsatçılar eklendi. İP Başkanı Meral Akşener, İP milletvekillerinin de doğrulamasına rağmen büyük bir yalana imza attı. İnfaz indirimi yasasıyla birlikte kadına şiddet ve çocuk istismarı suçlarından tutuklu bulunanların da yararlanacağını söyledi.

KİN VE DÜŞMANLIK TOHUMU EKTİLER

Türkiye’nin salgın belasını defetmek için canla başla mücadele ettiği bu süreçte PKK ve FETÖ boş durmadı. Türk milletinin birlik ve beraberliğini zedelemek isteyen HDP ise sokaklarda "Hükümet tedbir almayarak Kürt halkının ölmesini istiyor" anonsları yaparak tahriklerde bulunmaya çalıştı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı ise her türlü virüsle mücadele azmini göstererek HDP’li Remziye Tosun hakkında soruşturma başlattı. Bu süreçte terör örgütlerine yönelik operasyonlar ise hız kesmeden devam etti. PKK/YPG’li teröristlerin yanı sıra sözde üst düzey yöneticileri de etkisiz hale getirildi. 10-12 Nisan tarihleri arasında alınan sokağa çıkma yasağını uygulayamayanların pervasızca sergilediği tavırların yanı sıra denetim yapan polislerimize karşı saldırgan tavırları da büyük bir tepki topladı. Virüs yayılımını önlemek için alınan sokağa çıkma yasağına direnen kendini bilmez birkaç kişinin güvenlik güçlerimize yönelik tavırları da koronavirüsten daha büyük bir sorunumuzun olduğunu ortaya koydu. Koronavirüs bahanesiyle polislerimize karşı içlerindeki kini gün yüzüne çıkaranlara emniyet güçleri gerekeni yaptı.

Geçimini çöp toplayarak sağlayan Roman bir vatandaşın yardım çağrısına “Geber” diyerek cevap veren İstanbul Aile ve Sosyal politikalar İl Müdür Yardımcısı Nail Noğay ise açığa alındı ve hakkında soruşturma başlatıldı. Türk milletinin dayanışma duygusuna gölge düşürecek hiçbir girişime fırsat verilmediği gösterilirken, bu durumu siyasi fırsata çevirmek isteyen CHP-HDP-İP ise yine boşluğa düştü. Dünya Kovid-19 virüsü ile mücadele ederken, Türkiye hem virüsle hem teröristlerle hem de milli birlik ve beraberlik hasımlarıyla mücadeleye devam etti. Aynı anda çok yönlü bir mücadele yürüten Türkiye kararlılığını bir kez daha gösterdi.

Editör: Haber Merkezi