Bursa’da, Türkiye Elektrik İletim A.Ş’ye (TEİAŞ) ait trafo merkezinde ortaya çıkan arıza sebebiyle il geneline elektrik iletilemiyor. Kesinti sebebiyle sanayide üretim ve BursaRay seferleri durdu. Vagonlarda kalan yolcular tahliye edilirken Bursa Büyükşehir Belediyesi, UEDAŞ, BURULAŞ ve Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’nden (NOSAB) kesintiyle ilgili açıklamalar yapıldı.

BURULAŞ, elektrik arızası nedeniyle BursaRay’ın geçici süreliğine hizmet veremediğini açıkladı. Bursa Büyükşehir Belediyesi raylı sistemler yerine otobüsle ulaşım sağlandığını açıklarken, UEDAŞ meydana gelen kesintiye neden olan arızanın TEİAŞ kaynaklı olduğunu, altyapılarında bir sorun olmadığını, arızanın giderilmesinden sonra enerji akışını yeniden sağlayacaklarını belirtti.

Arıza sebebiyle il genelinde işyeri ve hanelere elektrik verilememesinin yanı sıra raylı taşıma sistemleri durdu ve sanayi sitelerinde de üretime bir süre ara verildi. Arızanın süresi ile ilgili tahmin yapılamazken arızanın giderilmesi için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Limak’a ait dağıtımcı firma UEDAŞ, kesinti ile ilgili yaptığı açıklamada,

“Vatandaşlarımızın Dikkatine! Bursa ve çevresinde TEİAŞ kaynaklı enerji kesintisi meydana gelmektedir. Kesintiye müdahale sürmekte olup kısa sürede enerji akışı yeniden sağlanacaktır. Önemle duyurulur!. Söz konusu kesinti TEİAŞ hatlarında oluşan bir problemden dolayı meydana gelmiştir. UEDAŞ’ın altyapısında herhangi bir arıza olmamaktadır. TEİAŞ’ın arızayı gidermesinden sonra enerji akışı yeniden sağlanacaktır” ifadelerine yer verildi.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Kesinti nedeniyle BursaRay seferlerine ara verildi. Osmangazi’de tünelde kalan yolcular tahliye edildi. BURULAŞ’tan yapılan açıklamada da “Meydana gelen elektrik kesintisi nedeniyle BursaRay seferlerimiz geçici süreliğine hizmet verememektedir. Yaşanan aksaklık sebebiyle özür diler, anlayışınız için teşekkür ederiz.” denildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi de “Türkiye Elektrik İletim A.Ş.’ye (TEİAŞ) ait, Bursa’yı besleyen ana trafo merkezlerinden birinde ortaya çıkan arıza nedeniyle Bursaray’da seferlere ara verilmiştir. Kesinti sırasında seyir halinde olan vagonlardaki yolcular sorunsuz bir şekilde tahliye edilirken, vatandaşların ulaşımda bir sorun yaşamaması için Bursaray güzergahında ulaşım otobüslerle devam etmektedir.” açıklamasını yaptı.

SANAYİDE ÜRETİM DURDU

Kesintiden sanayi kuruluşları da etkilendi. Organize Sanayi Bölgelerinde de üretim durdu. Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’nden (NOSAB) yapılan açıklamada “Sayın Sanayicimiz, 08.07.2019 (bugün) TEİAŞ kaynaklı Bursa geneli elektrik kesintisi yaşanmaktadır. Arıza süresi ile ilgili tahmin verilememektedir. En kısa sürede bilgilendirme yapılacaktır.” ifadeleri kullanıldı.

 

 

Editör: Haber Merkezi