Türkgün | Çevre | Balıkesir'de yorgun şahin kurtarıldı ve doğal yaşamına geri bırakıldı

Balıkesir'de yorgun şahin kurtarıldı ve doğal yaşamına geri bırakıldı

Balıkesir'de yol kenarında bulunan yorgun haldeki şahin, tedavi edilerek sağlığına kavuşturuldu. Veteriner ekipler tarafından yapılan kontrollerin ardından doğal yaşamına geri bırakılan şahin, özgürlüğüne kavuştu.

Balıkesir'de yol kenarında bulunan yorgun haldeki şahin, tedavi edilerek sağlığına kavuşturuldu. Veteriner ekipler tarafından yapılan kontrollerin ardından doğal yaşamına geri bırakılan şahin, özgürlüğüne kavuştu.

KAYNAK: AA

Şahin, Veteriner Fakültesi'nde Tedavi Edildi

Balıkesir-Bigadiç kara yolunda bulunan ve uçamayan bir şekilde yerde duran şahin, Balıkesir Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'ne götürüldü. Yapılan incelemeler sonucunda kuşun enfeksiyona bağlı olarak beslenme sorunu yaşadığı belirlendi.

Tedavi Süreci

Yabani Hayvan Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Ayşegül Karaahmetoğlu Çoban ve Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muharrem Erol önderliğinde şahin, bir haftalık özenli bakım ve tedavinin ardından sağlığına kavuştu. Radyolojik muayene sonucunda herhangi bir kırık olmadığı belirlendi.

Doğaya Salındı

Tedavisi tamamlanan şahin, Balıkesir Üniversitesi Veteriner Fakültesi yönetimi ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Balıkesir Müdürlüğü ekipleri eşliğinde doğal yaşam alanına bırakıldı. Şahin, yeniden özgürce uçma fırsatına kavuştu.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...