İç ve dış piyasalardaki gelişmeleri takip eden yatırımcılar, altın fiyatlarında hafta başında başlayan düşüş dün akşama doğru yeniden yükselişe geçti. Analistler piyasada bekle gör havasının oluştuğunu ancak altında yönün yukarı olacağını belirtiyor. Sarı metale yatırım yapanlar, çeyrek ve gram altın ne kadar olduğunu merak ediyor.

4 AĞUSTOS GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

Hafta başından bu yana düşüş eğilimini sürdüren altının gram fiyatı, yeni güne 490,55 lira seviyelerinde başladı.

Aynı dakikalarda çeyrek altın 784,88 liradan, Cumhuriyet altını ise 3.199 liradan satılıyor.

Altın fiyatları 1810 dolar seviyesinde yatay seyrini sürdürmeye devam ediyor. Gram altın 490 lira seviyesinden işlem görüyor.

Ons altın uluslararası piyasalarda dar bantta yatay seyrini sürdürüyor. Altında pozisyon alanalr ABD'de Cuma günü açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisi ni bekliyor.

1802-1822 dolar arasına sıkışmış olan ons altın saat 07:42 itibariyle yüzde 0.11 oranında artışla 1812 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Analistler piyasada bekle gör havasının oluştuğunu ancak altında yönün yukarı olacağı inancının korunduğu söyledi. Uzmanlar ayrıca Cuma günü açıklanacak olan istihdam rakamlarının 100-200 günlük hareketleri ortalamaların işaret ettiği bir hamle için ateşleyici olabileceğini dile getirdiler.

Editör: Haber Merkezi