İçinde bulunduğumuz Temmuz ayının başından bu yana sakin bir seyir izleyen döviz fiyatları, dün açıklanan FED tutunaklarından da aşırı etkilenmedi. Küçük çaplı bir artış gösteren piyasalarda dolar 8.70 lira bandının alltında işlem görmeye devam ediyor.

DOLAR NE KADAR OLDU?

Birçok kişinin yakından takip ettiği dolar kuru, 8 Temmuz sabahı 8.69 TL'den işlem görüyor.

EURO NE KADAR OLDU?

Aynı saat ve tarihler euro ise, 10.27 liradan işlem görüyor.

STERLİN NE KADAR OLDU?

İngiliz sterlini ise 8 Temmuz 2021 perşembe sabahında 12.00 TL'den el değiştiriyor.

Döviz piyasaları, bugün yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise ABD'de haftalık işsizlik başvuruları takip edecek.

PİYASALARDA FED ETKİSİ

Dolar endeksi 92,8 ile üç ayın zirvesini görürken, euro/dolar paritesi aylar sonra 1,17'ye indi.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) son toplantısına ait tutanakları, varlık alımlarının azaltılması konusundaki belirsizliklerin uzun bir süre daha gündemi meşgul edeceğini ortaya koydu.

Fed'in son toplantısına ait tutanaklar dün akşam yayımlandı. Tutanaklarda varlık alımının azaltılmasının değerlendirmeye başlanmasına yönelik hedeflerde "önemli ölçüde ilerleme" şartının henüz sağlanmadığı belirtilse de bazı üyelerin varlık alımlarının azaltılması konusunda tahmin ettiklerinden daha önce adım atmalarının gerekebileceğini ifade etmesi dikkati çekti.

Uzmanlar, küresel piyasalarda emtia fiyatlarında devam eden oynaklık ve yeni tip koronavirüs salgınında delta varyantına ilişkin endişelerin devam ettiğini belirterek, Fed tutanaklarının da para politikasına ilişkin belirsizlikleri azaltmadığını ifade etti.

Editör: Haber Merkezi