Türkgün | Dünya | ABD’den Karayipler’de tanker baskını: 'Hayalet filo'ya el konuldu!

ABD’den Karayipler’de tanker baskını: 'Hayalet filo'ya el konuldu!

ABD Sahil Güvenliği, Karayip Denizi’nin doğusundaki uluslararası sularda ambargo uygulanan petrol taşıdığı şüphesiyle bir tankere baskın düzenledi. İç Güvenlik Bakanı Kristi Noem, “Hayalet filolar adaletten kaçamayacak” dedi.

ABD Sahil Güvenliği, Karayip Denizi’nin doğusundaki uluslararası sularda ambargo uygulanan petrol taşıdığı şüphesiyle bir tankere baskın düzenledi. İç Güvenlik Bakanı Kristi Noem, “Hayalet filolar adaletten kaçamayacak” dedi.

KAYNAK: DHA

ABD, Karayip Denizi'nin doğusunda bir tankere baskın düzenlediğini duyurdu.

ABD İç Güvenlik Bakanı Kristi Noem, ABD Sahil Güvenliği’nin bu sabah erken saatlerde Karayip Denizi'nin doğusundaki uluslararası sularda bir tankere el koyduğunu bildirdi. 

‘Hayalet filolar adaletten kaçamayacak'

Noem, sanal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Ambargo uygulanan petrol taşıdığından şüphelenilen ‘hayalet filo’ tanker gemisi, ABD güçlerinden kaçmak için Venezuela'dan ayrıldı. ABD Savunma Bakanlığı, ABD Dışişleri Bakanlığı ve ABD Adalet Bakanlığı ile yakın koordinasyon, yasalara uygun, güvenli ve etkili bir baskın yapılmasını sağladı. ‘Hayalet filolar’ adaletten kaçamayacak. Sahil Güvenlik, yaptırım uygulanan petrol tankerlerine el koyacak. ABD, uluslararası hukuku uygulayacak ve yasaklı madde terörizmi de dahil olmak üzere yasa dışı faaliyetler için kullanılan bu finansman kaynaklarını ortadan kaldıracak” açıklamasında bulundu.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...