ABD Genelkurmay Başkanı Dan Caine, ABD ordusunun yalnızca Dünya yörüngesinde değil, Ay çevresinde de olası bir savaşa hazırlanması gerektiğini söyledi.
Caine'den dikkat çeken uzay mesajı
ABD Genelkurmay Başkanı Dan Caine, başkent Washington yakınlarında düzenlenen Hava, Uzay ve Siber Konferansı'nda açıklamalarda bulundu.
ABD'nin ilk kez uzaya silah konuşlandıracağını duyurmasının ardından savaş alanında yeni bir döneme girildiğini belirten Caine, Amerikan birliklerinin yalnızca Dünya yörüngesinde değil, Ay çevresinde de savaşmaya hazırlanması gerektiğini ifade etti.
"Deniz dibinden Ay yörüngesine kadar"
Caine, konferansta askeri personel ve sektör temsilcilerine ABD ordusunun yeni şartlara şimdiden uyum sağlaması gerektiği mesajını verdi.
ABD ordusunun "deniz dibinden Ay yörüngesine kadar her yerde savaşmaya, dayanmaya ve kazanmaya hazır olmak" için hazırlık yapması gerektiğini belirten Caine, bu doğrultuda şimdiden adım atılması gerektiğini söyledi.