ABD'de aralarında aşırı sağcı aktivist Laura Loomer'ın da bulunduğu bazı sosyal medya kullanıcıları, ABD'li Senatör Lindsey Graham'ın öldürülmüş olabileceğini ileri sürdü.

İSRAİL'E VERDİĞİ DESTEKLE TANINIYORDU
İsrail'e verdiği destekle tanınan Graham'ın "kısa süreli ve ani gelişen bir rahatsızlık" sonucu yaşamını yitirmesinin ardından sosyal medyada bazı kullanıcılar, ABD'li Senatör'ün ölümünü şüpheyle karşıladı. Trump'ın sadık destekçisi olan Laura Loomer, sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı paylaşımda "Rusya, Lindsey Graham'ı zehirledi mi?" ifadesini kullandı.
Loomer, Rusya'nın İran'ın eski lideri Ali Hamaney'in cenaze ve defin törenine heyet gönderdiğini belirterek İran Devrim Muhafızları Ordusunun kendisini, ABD Başkanı Donald Trump'ı ve Senatör Graham'ın "öldürülmesi çağrısı" yaptığını iddia etti.

zehirlendi iddiası
Graham'ın ölümüne ilişkin ciddi bir soruşturma yapılması gerektiğini savunan Loomer, Senatör Graham'ın bir gün önce Ukrayna'da bulunduğuna dikkati çekerek "Çalışanlarına göre (Graham) aniden rastgele bir hastalıktan öldü. Rusya, bir ABD Senatörü'nü mü öldürdü?" ifadelerini kullandı.
Loomer, bir diğer paylaşımında ise Graham'ın 5 gün önce sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımı alıntılayarak "5 gün önce Senatör Lindsey Graham, İran Devrim Muhafızları Ordusunun kendisini suikastle tehdit ettiğine ilişkin paylaşım yaptı." ifadesini kullandı.
‘’İran Amerika'nın en büyük Senatörü'nü öldürmekle tehdit etti''
İsrail politikalarına yakınlığıyla bilinen Dünya Değerleri Ağı adlı Yahudi kuruluşunun kurucusu Haham Shmuley Boteach de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "5 gün önce İran, Amerika'nın en büyük Senatörü'nü öldürmekle tehdit etti. Şimdi (Graham) Ukrayna'dan dönüşünden bir gün sonra öldü. Ne oluyor?" ifadelerine yer verdi.
Boteach, yaptığı diğer paylaşımda Graham'ın ölümünden İran'ın sorumlu olabileceğini savunarak "Söz verdikleri gibi (Graham'ı) öldürdüler mi?" ifadesini kullandı.