Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde mayıs ayında ilan edilen Ebola salgını etkisini artırmayı sürdürüyor. Resmi verilere göre ülkede doğrulanan vaka sayısı 3 bin 75'e yükselirken, salgın nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 1.354'e ulaştı.
Salgın 5 eyalette etkili
Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı son bilgilere göre Ebola salgını, Ituri, Kuzey Kivu, Güney Kivu, Haut-Uele ve Tshopo eyaletlerinde yayılımını sürdürüyor. Öte yandan tedavi gören 556 kişinin iyileşerek taburcu edildiği, ancak salgının kontrol altına alınması için çalışmaların yoğun şekilde devam ettiği bildirildi.

Tedavi ve aşı bulunmuyor
Sağlık yetkilileri, mevcut salgının nadir görülen Bundibugyo varyantından kaynaklandığını ve bu varyanta karşı onaylanmış bir tedavi ya da aşının bulunmadığını bildirdi.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 17 Mayıs'ta Ebola salgını nedeniyle uluslararası halk sağlığı acil durumu ilan etmişti.

Ebola virüsü binlerce can aldı
İlk kez 1976 yılında Sudan ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde görülen Ebola virüsü, yıllar içinde Afrika'da çok sayıda salgına yol açtı. Batı Afrika'da 2014-2017 yılları arasında yaşanan büyük salgında 30 binden fazla kişiye virüs bulaşırken, 11 binden fazla kişi hayatını kaybetmişti.