İran Devrim Muhafızları Ordusu Deniz Kuvvetleri Komutanı Mohammad Akbarzadeh, komşu ülkelere yönelik dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Akbarzadeh, İran’a karşı herhangi bir askeri harekâtta komşu ülkelerin topraklarının, hava sahalarının ya da karasularının kullanılması halinde bu ülkelerin “düşman” olarak değerlendirileceğini söyledi.
İran ile ABD arasındaki gerilimin sürdüğü bir dönemde yapılan açıklamada Akbarzadeh, ABD donanmasının Orta Doğu’ya intikal etmesinin ardından olası senaryolara işaret etti. Komşu ülkelerle iyi ilişkilerden yana olduklarını vurgulayan Akbarzadeh, buna rağmen İran’a yönelik bir saldırıya dolaylı ya da doğrudan destek verilmesinin sonuçsuz kalmayacağını dile getirdi.
Akbarzadeh, konuya ilişkin değerlendirmesinde, “Komşu ülkeleri dost olarak görüyoruz. Ancak toprakları, hava sahaları veya suları İran’a karşı kullanılırsa, bu durum onları bizim açımızdan düşman konumuna getirir” ifadelerini kullandı.