Türkgün | Dünya | İran'ın 7 günlük Hürmüz planına, Trump'tan beklenmedik yanıt!

İran'ın 7 günlük Hürmüz planına, Trump'tan beklenmedik yanıt!

ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın Hürmüz Boğazı'nın yeniden açılması için sunduğu 7 günlük planı reddettiklerini açıkladı. Trump, Hürmüz Boğazı'nda ABD'nin tam kontrole sahip olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın Hürmüz Boğazı'nın yeniden açılması için sunduğu 7 günlük planı reddettiklerini açıkladı. Trump, Hürmüz Boğazı'nda ABD'nin tam kontrole sahip olduğunu söyledi.

MUHABİR: Beybin Usanmaz

ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın Hürmüz Boğazı'nın yeniden açılması için sunduğu 7 günlük planı reddettiklerini açıkladı. Trump, Hürmüz Boğazı'nda ABD'nin tam kontrole sahip olduğunu ifade etti.

Trump'tan İran'ın teklifine ret

ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın Hürmüz Boğazı'na ilişkin sunduğu 7 günlük teklif hakkında açıklamalarda bulundu.

Trump, İran'ın teklifine ilişkin, "Onlar bir teklif yaptılar ama ben reddettim" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı ayrıca Hürmüz Boğazı'nda ABD'nin tam kontrole sahip olduğunu söyledi.

İran 7 günlük plan sunmuştu

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, BM Zirvesi için resmi ziyarette bulunduğu ABD'de Hürmüz Boğazı'nın yeniden açılması için 7 günlük bir plan sunduklarını açıklamıştı.

Arakçi, gerekli koşulların sağlanması halinde boğazın yeniden açılabileceğini ve normal deniz seyrüseferinin 7 gün içinde başlayabileceğini belirtmişti.

Arakçi, "Gerekli koşullar sağlanırsa Boğaz yeniden açılabilir, normal deniz seyrüseferi 7 gün içinde başlayabilir. Şimdi karar ABD'nin önünde. İran, tehdit ve zorlamayı kabul etmeyecektir." demişti.

WSJ'den dikkat çeken iddia

ABD merkezli Wall Street Journal ise Trump'ın, kasım ayında yapılacak ara seçimlerin ardından İran'a yönelik saldırıları yeniden başlatmayı düşündüğünü ileri sürdü.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...