Türkgün | Dünya | Japonya Başbakanı Takaiçi: 'İran ile liderlik düzeyinde görüşme hazırlığındayız'

Japonya Başbakanı Takaiçi: 'İran ile liderlik düzeyinde görüşme hazırlığındayız'

Japonya Başbakanı Takaiçi Sanae, İran ile liderler düzeyinde görüşme hazırlığında olduklarını açıkladı. Japonya, Orta Doğu'daki krizle ilgili diplomatik çabalarını artırarak, barışın sağlanması için çalışacağını vurguladı.

Japonya Başbakanı Takaiçi Sanae, İran ile liderler düzeyinde görüşme hazırlığında olduklarını açıkladı. Japonya, Orta Doğu'daki krizle ilgili diplomatik çabalarını artırarak, barışın sağlanması için çalışacağını vurguladı.

KAYNAK: AA

Japonya Başbakanı Takaiçi Sanae, İran ile liderler düzeyinde görüşme hazırlığı içerisinde olduklarını bildirdi. Japonya, Orta Doğu'daki gerilimin en çok hissedildiği ülkeler arasında olmakla beraber, ham petrol ithalatının yüzde 90'ından fazlasını bölgeden karşılayan Japonya için, İran'ın fiilen kapattığı Hürmüz Boğazı kritik bir öneme sahip olduğu biliniyor. 

MECLİSTE AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Kyodo ajansının haberine göre, Takaiçi, mecliste konuya ilişkin bazı açıklamalarda bulundu.

Bir muhalefet milletvekilinin Japonya'nın Orta Doğu'daki krize dair diplomatik çabalarına ilişkin sorusuna "(İran ile) Uygun zamanda liderlik düzeyinde görüşme hazırlığındayız." yanıtını verdi. Bu liderlerin ismini gizli tutarken,  "Japonya, barışın yeniden tesisi için elinden gelen her çabayı gösterecektir." dedi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...