Ürdün, İran'dan ateşlenen 3 füzenin ülke topraklarına isabet ettiğini duyurdu. Ürdün Silahlı Kuvvetleri, sabaha karşı farklı bölgelere düşen füzeler nedeniyle herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığını, yalnızca sınırlı düzeyde maddi hasar meydana geldiğini açıkladı.
Füze Kalıntıları İçin Güvenlik Önlemleri Alındı
Ordudan yapılan açıklamada, Kraliyet İstihkam Birliklerine bağlı ekiplerin füze parçalarının düştüğü noktalara sevk edildiği bildirildi. Ekiplerin bölgeleri güvenlik çemberine aldığı, füze kalıntıları üzerinde teknik inceleme başlattığı ve gerekli güvenlik prosedürlerini uyguladığı aktarıldı.
"Hava Sahamızın Kullanılmasına İzin Vermeyeceğiz"
Açıklamada, Ürdün hava sahası ve topraklarının bölgesel çatışmalarda kullanılmasına kesinlikle müsaade edilmeyeceği vurgulandı. Devletin egemenliğini, toprak bütünlüğünü ve vatandaşların güvenliğini tehdit eden her türlü girişime kararlılıkla karşılık verileceği ifade edildi.
Ordu En Üst Düzey Alarmda
Ürdün Silahlı Kuvvetleri, yaşanan gelişmelerin ardından tüm askeri birliklerin olası tehditlere karşı en üst seviyede hazırlık durumunda bulunduğunu belirterek, ülke güvenliğinin sağlanması için gerekli tüm tedbirlerin alındığını bildirdi.