Hindistan'da hidroelektrik projesi kapsamında inşa edilen bir tünelde yaşanan çökme büyük bir faciaya dönüştü. Sikkim eyaletindeki tünelde yürütülen arama kurtarma çalışmalarında 12 kişinin daha cansız bedenine ulaşılmasıyla can kaybı 22'ye yükseldi. Yetkililer, enkaz altında kalan 3 kişiyi kurtarmak için çalışmaların aralıksız devam ettiğini açıkladı.
Can kaybı 22'ye yükseldi
Press Trust of India (PTI) ajansının aktardığı bilgilere göre, Hindistan'ın kuzeydoğusundaki Sikkim eyaletinde hidroelektrik projesi kapsamında yapımı süren tünelde meydana gelen çökme sonrası bilanço ağırlaştı.
Yerel yetkililer, yürütülen arama çalışmalarında 12 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldığını ve toplam can kaybının 22'ye yükseldiğini duyurdu.

Enkaz altında 3 kişi aranıyor
Yetkililer, tünelin çöktüğü sırada içeride yaklaşık 25 işçinin bulunduğunun tahmin edildiğini belirtti. Enkaz altında kaldığı değerlendirilen 3 kişi için arama kurtarma ekiplerinin yoğun çalışmalarını sürdürdüğü ifade edildi.
Patlamanın nedeni araştırılıyor
İlk belirlemelere göre tünelde meydana gelen çökmenin, metan gazı ve diğer gazların neden olduğu bir patlamanın ardından gerçekleşmiş olabileceği üzerinde duruluyor.
Olayın kesin nedeninin belirlenmesi için teknik inceleme başlatılırken, yetkililer soruşturmanın devam ettiğini açıkladı.