Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Dünya Stratejik hamle Yunanistan'ı telaşlandırdı: Türkiye bölgeden vazgeçmiyor

Stratejik hamle Yunanistan'ı telaşlandırdı: Türkiye bölgeden vazgeçmiyor

Karadeniz'de keşfedilen doğal gazın ardından Mavi Vatan ideali kapsamında Türkiye'nin Akdeniz'deki sondaj planları Yunanıstan'ı telaşlandırdı. Bakan Bayraktar'ın açıklamalarını yakın takibe alan Yunanistan basını Türkiye'nin bölgeden vazgeçmediğini vurguladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Stratejik hamle Yunanistan'ı telaşlandırdı: Türkiye bölgeden vazgeçmiyor
KAYNAK: Star Gazetesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın Türkiye'nin Akdeniz'deki kıta sahanlığı kapsamsında yapılan sondaj çalışmalarına yönelik açıklamaları Yunanistan basınında geniş yankı uyandırdı. Mavi Vatan'da sürdürülen sondaj planına dikkat çeken Yunan basını Kathimerini gazetesi, Bakan Bayraktar'ın bir televizyon programına verdiği röportajı manşetine taşıdı.

YUNANİSTAN'DA 'MAVİ VATAN' TELAŞI: TÜRKİYE BÖLGEDEN VAZGEÇMİYOR

Türkiye'nin Mavi Vatan idealine değinen Yunan basını, Bakan Bayraktar'ın "Keşifler var, biz bunları yapıyoruz. Yeni kuyular kazıyoruz." sözlerine atıfta bulunarak, Türkiye'nin Akdeniz'de yapmayı planladığı sismik araştırma ve sondajlarına değindi.

Haberinde Bakan Bayraktar'ın "Akdeniz, gemilerimizle daha önce keşfedilmemiş alanlara gitme stratejimizin ilk adımıdır. Akdeniz'de 8 derin deniz sondajı gerçekleştirdik. " ifadelerine yer veren Yunan basını, Türkiye'nin bölgeden vazgeçmediğini vurguladı.

Bakan Bayraktar'ın Türkiye'nin önceliğinin daha önce keşfedilen Karadeniz gazı olduğuna da değinen Kathimerini gazetesi, buraya odaklanıldığını yazdı. Gazete ayrıca haberinde Bakan Bayraktar'ın şu sözlerine yer verdi: "Mavi Vatan olarak belirlenen bu alan boyunca bu soruşturmalara sürekli ve inatçı bir şekilde devam edeceğiz"

Ekranalnts 3105202440Fe217B
TÜRKİYE İLE LİBYA'NIN ANLAŞMASI

Türkiye'nin Libya ile imzaladığı Libya-Türkiye Denizcilik Mutabakatı'na dikkati çeken Kathimerini, "Ankara, Libya-Türkiye denizcilik mutabakatını imzaladığı Trablus hükümetiyle işbirliği başlatma niyetinde görünüyor." dedi.

Yunan basını haberinin son kısmında ise Bakan Bayraktar'ın Libya ile yapılan anlaşmaya da değindiği şu sözlerine yer verdi:

"Akdeniz'i hiçbir zaman göz ardı etmedik. Arama ve üretim stratejimizin bir ayağı da elbette kendi sahalarımızda, denizlerimizde ve karada arama yapmaktır. Bir diğer ayağı ise yurtdışında, özellikle Libya'da keşif yapmaktır. Somali ile anlaşma yaptık. Somali denizlerinde, açık denizlerde de arama planlarımız var."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Euro Bölgesi'nde mayıs enflasyonu belli oldu

Euro Bölgesi'nde mayıs enflasyonu belli oldu