Suudi Arabistan liderliğindeki Arap Koalisyonu, ülkenin doğu bölgesinde tespit edilen bir insansız hava aracının (İHA) engellenerek imha edildiğini bildirdi.
Arap Koalisyonu'ndan İHA açıklaması
Arap Koalisyonu Sözcüsü Tümgeneral Turki el-Maliki, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan'ın doğu bölgesinde bir İHA'nın tespit edildiğini, ardından engellenerek imha edildiğini belirtti.
Açıklamada, olayla ilgili başka ayrıntıya yer verilmedi.
Yemen'de çatışmalar sürüyor
Yemen'de hükümet güçleri ile Husiler arasındaki çatışmalar son dönemde artarken İran destekli Husiler, kendilerine saldırı düzenlendiğini öne sürerek Suudi Arabistan'ı balistik füzeler ve insansız hava araçlarıyla hedef alıyor.
Yemen'de iç savaş, İran destekli Husilerin Eylül 2014'te başkent Sana'yı ve bazı vilayetleri kontrol altına almasının ardından başladı.
Suudi Arabistan liderliğindeki Arap Koalisyonu ise Mart 2015'ten bu yana uluslararası toplum tarafından tanınan Yemen hükümetine destek veriyor.