Türkgün | Eğitim | Bakan Tekin: TÜBİTAK ile yapay zekâ destekli açık uçlu sınav değerlendirme sistemi geliştiriyoruz

Bakan Tekin: TÜBİTAK ile yapay zekâ destekli açık uçlu sınav değerlendirme sistemi geliştiriyoruz

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, test sınavlarının kaldırılması yönündeki talepleri hatırlatarak, “Açık uçlu soruların objektif değerlendirilmesi konusunda yapay zekâ destekli bir sistem geliştiriyoruz. Bu projeyi TÜBİTAK ile birlikte yürütüyoruz” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, test sınavlarının kaldırılması yönündeki talepleri hatırlatarak, “Açık uçlu soruların objektif değerlendirilmesi konusunda yapay zekâ destekli bir sistem geliştiriyoruz. Bu projeyi TÜBİTAK ile birlikte yürütüyoruz” dedi.

KAYNAK: AA

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Bilişim ve Teknoloji Çağında Milli Eğitim Altyapısında Hedeflenen Dönüşüm ve Yenilikçi Yaklaşımlar” başlıklı Bab-ı Ali Toplantıları’nda yaptığı konuşmada, eğitimde dijital dönüşüm ve yapay zekâ uygulamaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Tekin, çağın gerekliliklerine uygun olarak okulların teknolojik altyapısının güçlendirilmesi ve öğrenci ile öğretmenlerin dijital becerilerinin geliştirilmesi yönünde çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Türkiye genelinde kamuya ait 65 bin okulun tamamının internet erişimine açık olduğunu aktaran Tekin, EBA platformunun da dünya çapında en kapsamlı eğitim portallarından biri haline geldiğini söyledi.

“Yapay zekâ destekli bakanlık yönetim sistemi kurduk”

Bakan Tekin, yapay zekânın artık bakanlık yönetiminde aktif biçimde kullanıldığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“Personel politikasından öğrencilerin başarı durumuna, okul yatırımlarından devamsızlık takibine kadar her alanı anlık izleyebildiğimiz bir sistem oluşturduk. Türkiye’de ilk kez karar destek sistemi aracılığıyla çalışan bir bakanlık yönetim sistemi kurduk. Bu sayede hem rasyonel kararlar alınabiliyor hem de kamu kaynakları daha verimli kullanılabiliyor.”

“Açık uçlu sorular yapay zekâ ile değerlendirilecek”

Öğrencilerin sınav sistemine ilişkin tartışmalara da değinen Tekin, test sınavlarının kaldırılması gerektiğini ancak açık uçlu soruların objektif değerlendirilmesinde zorluklar yaşandığını belirtti.

“Test sınavlarının kalkması gerektiğini herkes söylüyor ama açık uçlu soruların objektif değerlendirilmesiyle ilgili tereddütler var. Bu kapsamda TÜBİTAK ile yapay zekâ destekli açık uçlu soruların değerlendirilmesine yönelik bir proje geliştiriyoruz,” dedi.

Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Yapay Zekâ ve Büyük Veri Uygulamaları Daire Başkanlığı aracılığıyla bu tür projeleri koordine ettiğini ve Türkiye’nin yapay zekâ politika belgesi ile eylem planını ilk kez hayata geçiren kurum olduklarını ifade etti.

Toplantının basına açık bölümünün ardından program basına kapalı olarak devam etti.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...