Türkgün | Ekonomi | Altınla yarışıyordu, fiyatı çakıldı! Can erikte açık hava indirimi

Altınla yarışıyordu, fiyatı çakıldı! Can erikte açık hava indirimi

Mersin’in Silifke ilçesinde seranın ardından açık alanda da erik hasadı başladı. Can eriğin kilogram fiyatı, açıkta ürünün piyasaya çıkmasıyla birlikte 200 liraya kadar düştü.

Mersin’in Silifke ilçesinde seranın ardından açık alanda da erik hasadı başladı. Can eriğin kilogram fiyatı, açıkta ürünün piyasaya çıkmasıyla birlikte 200 liraya kadar düştü.

KAYNAK: İHA

Türkiye’nin yaş sebze ve meyve üretiminde öne çıkan illerinden Mersin’de, örtü altı üretimin ardından açık alanda da hasat dönemi başladı.

Mart ayında seralarda toplanmaya başlanan erikler, artık açıkta da olgunlaşarak tezgâhlardaki yerini aldı.

Sezonun ilk dönemlerinde yüksek fiyatı nedeniyle genellikle tane ile satılan ve özellikle hamile kadınların rağbet gösterdiği erikte fiyatlar düşüşe geçti.

Örtü altında kilogram fiyatı yaklaşık 10 bin TL’ye kadar çıkan erik, açık alanda hasadın başlamasıyla birlikte 200 ile 800 TL arasında satışa sunuluyor.

ÜRETİCİ MEMNUN

Örtü altındaki hasadın sona ermesiyle açık alanda erik hasadının başladığını ifade eden üretici Ali Bezgin, "Keben mahallesinde örtü altı ve açık alanda erik üretimi yapıyorum. Hem örtü altında nem de açık alanda hasadımız devam ediyor. 12 dönüm örtü altından 15 ton erik hasadı yaptım" dedi.

Bu yıl hava şartlarının olumsuz geçmesinden dolayı açık alanda erik hasadına yaklaşık bir ay geç başladıklarının altını çizen Bezgin, "Şuan 12 dönümlük açık alanda erik hasadına başladım. Buradan da 15 ton civarı hasat bekliyoruz. Şuan hasat edilen eriklerimizi ebadına göre 200 ile 800 lira arasında değişen fiyatlardan satıyoruz. Havaların iyileşmesiyle birlikte erikler büyümeye başladı. Hasattan memnunuz" diye konuştu.

Sabahın erken saatlerinde bahçelere gelen tarım işçileri de, erik toplayarak hem aile bütçesine katkı sağladıklarını, hem de üreten akrabalarına yardımcı olmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...