Türkgün | Ekonomi | Borsa İstanbul’da takas takvimi değişti: İşlemler 2 Kasım’da tamamlanacak

Borsa İstanbul’da takas takvimi değişti: İşlemler 2 Kasım’da tamamlanacak

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Borsa İstanbul’da takas tarihlerinde düzenlemeye gidildi. Pay piyasasında bugün ve yarın gerçekleştirilecek işlemlerin takası 2 Kasım Pazartesi günü yapılacak.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Borsa İstanbul’da takas tarihlerinde düzenlemeye gidildi. Pay piyasasında bugün ve yarın gerçekleştirilecek işlemlerin takası 2 Kasım Pazartesi günü yapılacak.

Haberlerimizi Google'da Takip Edin
Son dakika gelişmelerinden anında haberdar olun.
Google'da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin
KAYNAK: AA

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Borsa İstanbul’un işlem ve takas takviminde değişiklik uygulanacak. Pay piyasasında önceki gün yapılan işlemlerin takası 30 Ekim Cuma günü gerçekleştirilecek.

Bugün ve yarın yapılacak işlemlerin takas işlemleri ise 2 Kasım Pazartesi günü tamamlanacak. Borsa İstanbul’da 29 Ekim Perşembe günü işlem yapılmayacak.

VİOP İşlemlerinde de Tatil Düzenlemesi

Tatil nedeniyle Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda (VİOP) da bazı işlemlere ara verilecek. Endeks ve pay vadeli kontratlarda 29 Ekim tarihinde takas ve fiziki teslimat işlemleri gerçekleştirilmeyecek.

Yapılan düzenleme kapsamında yatırımcıların, işlemlerine ilişkin takas tarihlerini dikkate alarak planlama yapmaları gerekiyor.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...