Borsa İstanbul, 3 Mart 2026 tarihli işlemlerin ilk yarısında satıcılı bir seyir izleyerek yatırımcılarını temkinli olmaya itti. Küresel ticaret yollarını tehdit eden Orta Doğu’daki çatışma riskleri ve enflasyonun ateşinin beklendiği kadar hızlı düşmemesi, holding ve bankacılık hisseleri başta olmak üzere genele yayılan bir değer kaybına yol açtı. Yurt içinde ise TÜİK tarafından paylaşılan Şubat ayı enflasyon rakamları, piyasa beklentilerinin hafif üzerinde gelerek faiz ve para politikası üzerindeki baskıyı tazeledi.
Piyasa Özeti: Sektörel Ayrışma ve İşlem Hacmi
Günün ilk yarısında öne çıkan rakamlar ve sektörel performanslar şu şekilde gerçekleşti:
BIST 100 Endeksi: 13.172,38 puan (Yüzde -1,30)
İşlem Hacmi: 71,5 Milyar TL
Bankacılık (XBANK): Yüzde -1,88
Holding (XHOLD): Yüzde -1,21
Günün Kazananı: Kimya, Petrol, Plastik (Yüzde +1,96)
Günün Kaybedeni: Madencilik (Yüzde -3,52)
Enflasyon Verileri: Beklentiler Aşıldı
Yurt içinde gözler TÜİK’in açıkladığı Şubat ayı verilerindeydi:
TÜFE (Aylık): Yüzde 2,96 arttı (Beklenti: %2,87)
TÜFE (Yıllık): Yüzde 31,53 olarak kaydedildi.
Yİ-ÜFE: Aylık %2,43 artışla yıllık bazda %27,56 seviyesine ulaştı.
Not: Ekonomistlerin beklentisi olan %2,87’lik aylık artışın aşılması, enflasyonist baskıların piyasa üzerindeki etkisini artırdı.

Teknik Analiz: Destek ve Direnç Seviyeleri
Analistler, Orta Doğu’daki haber akışının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olmaya devam edeceğini vurgulayarak şu teknik seviyelere dikkat çekiyor:
Destekler: 13.100 ve 13.000 puan
Dirençler: 13.300 ve 13.400 puan
Sonuç: Jeopolitik Riskler Gündemin İlk Sırasında
Özetle; Borsa İstanbul, küresel piyasalardaki risk iştahının azalması ve yerel enflasyon verilerinin psikolojik baskısıyla günün ilk yarısını negatif kapattı. Yatırımcıların gözü şimdi Orta Doğu’daki siyasi manevralarda ve bu durumun küresel emtia fiyatlarına olası yansımasında.