Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), tasfiye sürecindeki bazı fonlarda parası bulunan yatırımcılara, nihai tasfiye işlemleri tamamlanmadan 1 milyon TL’ye kadar ara ödeme yapılmasına karar verdi.
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), gece yarısı yayımladığı bültenle tasfiye edilecek fonlara ilişkin yeni bir karar aldı.
Karar kapsamında, Tera Portföy, Pusula Portföy, Atlas Portföy ve Hedef Portföy tarafından kurulan ve tasfiye sürecinde bulunan fonların yatırımcılarına ara ödeme yapılacak.
Ödemelerde öncelik para piyasası fonlarında
Fonlarda parası kalan yatırımcıların mağduriyetinin giderilmesi amacıyla oluşturulacak ara ödeme sisteminde, ilk öncelik para piyasası fonlarına verilecek.
Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) tarafından yapılacak hesaplamada, yatırımcıların fon bazındaki varlıkları yerine kişi bazında ne kadar yatırımının bulunduğu belirlenecek.
Farklı fonlardaki yatırımlar için tek ödeme
Tera, Pusula, Atlas ve Hedef Portföy fonlarında farklı yatırımları bulunan yatırımcılar, her bir fon için ayrı ayrı ara ödeme alamayacak.
Yatırımcıların söz konusu fonların tamamındaki yatırımları kişi bazında değerlendirilecek ve ara ödeme buna göre yapılacak.
1 milyon TL’ye kadar olan ana para tamamen ödenecek
Tera, Pusula, Atlas ve Hedef Portföy fonlarına yatırdığı ana para toplamı 1 milyon TL’yi aşmayan yatırımcılar, yatırım miktarlarının tamamını geri alabilecek.
Ana parası 1 milyon TL’nin üzerinde bulunan yatırımcılara ise ilk aşamada 1 milyon TL ara ödeme yapılacak.
Yatırımcıların 1 milyon TL’yi aşan alacakları ise fonlardaki varlıkların nakde çevrilmesinin ardından elde edilecek toplam gelirin pay miktarına bölünmesiyle belirlenecek.