Fener Ol Kampanyası nedir? ve Fener Ol Kampanyasına nasıl bağış yapılır? sorularının yanıtını haberimizde bulabilirsiniz. 4 Nisan akşamı saat 19.07'de  FBTV’de resmen başlayan kampanya, bir anda spor gündemine oturdu. Sosyal medya ve yayın kanallarından duyurulan kampanya halkın ilgisini çekmekle birlikte, pek çok kişi de Fener Ol Kampanyası hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istiyor. Fenerbahçe'nin içinde bulunduğu mali dar boğazdan kurtuluş çaresi olarak görülen kampanya üzerinden sadece saatler geçmesine rağmen çığ gibi büyümeye devam ediyor. Ali Koç'un açılış konuşmasını yaptığı kampanya "1 yılda 1 milyar lira" yı hedefliyor. Peki, Fener Ol Kampanyası nedir? Fener Ol Kampanyasına nasıl bağış yapılır? İşte o kampanya ilgili tüm detaylar...

Fener Ol Kampanyası nedir?

4 Nisan tarihinde, Fenerbahçe'nin 100. yılına ithafen 19.07'de FBTV'de başlayan kampanya, Fenerbahçe'nin mali açıdan kurtuluş formülü olarak görülüyor. Kampanyanın başlangıcında, Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamada, "Fenerbahçe tarihinin en karanlık günlerinden birinde, aydınlık geleceğimize giden hareketi başlatıyoruz" denildi.

“Fener Ol” projesi, UEFA ile yapılan Finansal Fair Play anlaşması sonrasında ciddi maddi sorunlarla karşı kaşıya kalan ve gelecek sezon Avrupa kupalarına katılamama riski taşıyan Fenerbahçe’ye maddi kaynak yaratmak için hazırlandı. 

Uzun vadede,"1 yılda 1 milyar lira" yı hedefleyen kampanyanın kısa vadedeki hedefi ise, 350 ila 500 milyon TL arası kaynak yaratarak, UEFA anlaşmasına uyabilmek.

Kampanyanın tanıtımında konuşma yapan Ali Koç, 4 Nisan 2015’te Rize-Trabzon yolunda Fenerbahçe takım otobüsüne yapılan silahlı saldırıyı hatırlatarak, konuşmasında şu sözlere yer verdi...

"Bundan 1462 gün önce, 4 Nisan 2015 tarihinde 40 can taşıyan Fenerbahçe otobüsü kurşunlandı. Fenerbahçe'nin varlığına kastettiler. Bundan sonra her 4 Nisan'da bugün yaptığımız gibi eylemlere devam edeceğiz. Bugün geleceğimiz için yazacağımız tarihin ilk günü. Bugün itibariyle "Fener Ol" kampanyamızı başlatıyoruz.

Fenerbahçe bir spor kulübü olmaktan öteye, bir kültür ve duruştur. Fenerbahçe olarak bu tarz bir kampanyayı ilk kez yapıyoruz. Diğer kulüplerde daha önce yapılmış olan bu kampanyada farkımızı sonuçlarıyla göstereceğimizi düşünüyorum. Bugün geleceğimiz için yazacağımız tarihin ilk günü."

Fener Ol Kampanyası reklam filmi

Fener Ol Kampanyasına nasıl bağış yapılır?

Fener Ol Kampanyasına bağış yapmak isteyenler için 4 farklı seçenek sunuluyor. Vatandaşlar"Kredi kartı, EFT/Havale, SMS-Kısa Mesaj, PTT Şubeleri" nden bağış yapabilecekler.

 EFT/Havale işlemleri Denizbank, Yapı Kredi Bankası, Türkiye İş Bankası, Garanti Bankası, Akbank'tan Türk lirası, Dolar ve Avro olarak yapılabilecek. SMS'le kampanyaya katılacak taraftarlar ise "FENEROL" yazıp 1907'ye mesaj atmaları durumunda kısa mesajla kulübe 20 TL katkıda bulunabilecek.

Taraftarlar, "www.fenerbahce.org/fenerol" internet adresinden kampanyanın detaylarına ulaşabilecekler.

Fener Ol Kampanyası hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için buraya tıklayın.

 

Editör: Haber Merkezi