İki takımda içerde galibiyet, deplasmanda mağlubiyet düzeninde gidiyorlardı. Nitekim istikrar bozulmadı ve sonuçta öyle oldu.

Fırtına, her maçta olduğu gibi bumaça da hızlı başladı. Arka arkaya 3-4 atakla kendini gösterdi. Ama Abdullah Avcı'nın neredeyse iki seneden beri tam çözüm sağlayamadığı defans problemi, bu maçta da tavan yaptı. Efecan ve Ahmed Hassan rakip defansın arkasına kolay indiler. Ev sahibinin ilk yarıda kaleye isabet eden 3 topunun 3’ü de skor değiştirdi.

Hem hücumda hem de defansta etkisiz kalan Trabzonspor'a, devre arasında Abdullah Avcı’dan Bartra ve Djaniny hamleleri geldi. Ancak bu oyuna somut bir değişiklik sağlamadı.

Topla az oynamalarına rağmen, oyunun kontrolünü elinde tuttu Francesca Farioli’nin öğrencileri. Trabzonspor ikinci yarıyla, oyunu rakip sahaya yükledi gibi görünse de, rakip kaleyi zorlayan pozisyonlar yaratamadı. Bakasetas’ın uzak mesafeden vurduğu top, direkten dönmeyip ağları bulsa, belki de son şampiyon maça ortak olabilirdi. Ama dakikalar ilerledikçe de Alanyaspor'un özgüveni artıp, Trabzonsporlu topçuların motivasyonu düşünce skor yine Alanya lehine değişti ve tarihi fark oluştu.

Bu gidişat Trabzon için iyi değil. Trabzon camiası bu skorlara tepkisiz kalmaz. Başakşehir maçında ve sonrasında, skorlarda hemen düzelme olmazsa, Abdullah Hoca ile Trabzon'un yolları ayrılabilir.