23 Ekim 2024
weather
14°
Twitter
Facebook
Instagram

Türk’e, Türk’ten başka dost yok

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:
Türk’e, Türk’ten başka dost yok

2000’de çeyrek final, 2008’de yarı final başarılarını yaşatan milli takımımız 16 sene sonra, yine bir çeyrek final ile Avrupa şampiyonasını tamamladı. Bizlere bu gururu yaşatan tüm futbolcularımıza, teknik ekibimize, yöneticilerimize tebrik ve teşekkürlerimizi gönderiyoruz. Elinize, ayağınıza, yüreğinize sağlık. Gururla, heyecanla, mutlulukla izlediğimiz ve sevinçler yaşayarak, ama önümüzün sahada değil de masa başında kesilerek tamamladığımız bir turnuva oldu.

TÜRK DÜŞMANLIĞI

Turnuva boyunca yaşadıklarımız bir kez daha ortaya koydu ki, Türk’ün, Türk’ten başka dostu yok. Merih’in, ‘Bozkurt’una uydurulan ceza, Portekiz ve Hollanda maçlarındaki hakemlerin yönetimi bunun en önemli göstergesiydi. Bu turnuva bir kez daha ortaya koydu ki, UEFA başkanı Ceferin bir Türk düşmanı. Üstelik bu Ceferin’in seçilmesi için dönemin Federasyonu olağanüstü çaba sarf etmiş, Türki Cumhuriyetleri’nin oylarını da Ceferin’e taşımıştı. 2021yılında Azerbaycan sonrası finaller için İngiltere’ye götürülen Cüneyt Çakır’a da maç yönettirmeyen bu Ceferin değil miydi ? Ceferin bu defa da, gerçek yüzünü gösterdi. Hollanda maçı öncesi Merih’e verilen ceza, saha içine konsantre olamamamıza sebep oldu.

UEFA, 'bozkurt' işareti nedeniyle Merih Demiral'a iki maç ceza verdi |  Euronews

TFF NE TEPKİ VERDİ?

Merih’e verilen ceza sonrası herkes UEFA’yı kınadı. Mehmet Büyükekşi de kınadı. Sayın Başkan, siz, kınamayacaksınız. Siz ceza öncesi yapacağınız faaliyetlerle bu haksızlığı engellemeliydiniz. UEFA İcra Kurulu üyesi Servet Yardımcı’ya da şunu sormak lazım. Siz hangi girişimi yaptınız bu soruşturma açıldıktan sonra cezayı engellemek için? Her iki taraf da cezayı engellemek için hangi girişimleri yaptıklarını açıklamalılar. Cezanın verilmesinden sonra Türk düşmanı Ceferin’e nasıl tepki verdiniz. Ya da verdiniz mi? Türk Milleti ise, ikinizin el ele verip, güç birliği yaparak böyle bir cezayı engellemenizi beklerdi. Verilen bu cezadan dolayı, gerek Mehmet Büyükekşi’nin, gerekse Servet Yardımcının TFF seçiminde avantaj sağlamak istediklerine dair söylentilere asla inanmak istemiyoruz.

İngiliz Bellingham’a gelince ceza ertelemeli oluyor. Merih Demiral’a gelince de CAS yolu kapalı, 2 maç veriliyor. İşte UEFA’nın adaleti bu kadar. Türk düşmanları, bu defa da Euro 2024’te önümüze böyle çıktı.

Yorumlar
Z
Ziyaretçi 3 ay önce
Dışardaki Türk düşmanlığını boş ver. İçerde Türk düşmanlığı tavan yapıyor. Türkler buna tahammül etmez. Herkes ayağını denk alsın. Hızla bir iç savaşa sürükleniyoruz. Bunu önlemenin yolu kendine Türküm diyenlerin susturulması olmayacak.
BEĞENME
0
CEVAPLA
Z
Ziyaretçi 3 ay önce
TÜRKÜN TÜRKTEN BAŞKA DOSTU YOK DEDİĞİN GİBİ O ZAMAN NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
BEĞENME
0
CEVAPLA