Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine geri ödemesi devam eden konut ve iş yerleri için yüzde 25 indirim kampanyasını hayata geçiriyor.
Kampanya, 22 Eylül Salı günü başlayacak ve 19 Ekim 2026 tarihine kadar devam edecek.
Yaklaşık 228 bin konut ve iş yeri alıcısını ilgilendiren kampanyadan yararlanmak isteyenler, başvurularını satış işlemlerini gerçekleştirdikleri ilgili aracı bankalara yapabilecek.
Tam veya kısmi ödemeye yüzde 25 indirim
Kampanyada borcun tamamını kapatmak isteyen alıcıların yanı sıra kısmi ödeme yapmak isteyenler için de indirim imkanı sunuluyor.
Tam borç kapatma: Borç bakiyesinin tamamını peşin ödeyerek tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına, borç kapatma tarihi itibarıyla hesaplanacak güncel bakiye üzerinden yüzde 25 net indirim uygulanacak.
Kısmi ödeme: Borcun tamamını kapatacak gücü bulunmayan alıcılar ise toplam borç bakiyesinin en az yüzde 25’ini peşin ödemek şartıyla, yaptıkları ödeme tutarı üzerinden yüzde 25 indirimden yararlanabilecek.
TOKİ yüzde 25 indirim kampanyasının şartları
Kampanyadan yararlanmak isteyenlerin TOKİ tarafından belirlenen bazı şartları karşılaması gerekiyor.
Geri ödeme taksitlerinin en geç Haziran 2025 ayı sonuna kadar başlamış olması gerekiyor.
Başvuru tarihi itibarıyla, borç kapatmanın yapılacağı aya ait taksitlerin ödenmiş olması gerekiyor.
Geriye dönük ödenmemiş taksit veya emlak vergisi borcu bulunmaması şartı aranıyor.
Kalan taksit sayısı 12 ay ve daha az olan konut ve iş yeri alıcıları kampanyadan yararlanamayacak.
Tapu için hangi belgeler gerekiyor?
Borcunu kapatarak kat mülkiyeti oluşmuş projelerden tapusunu almak isteyen alıcıların bankaya başvuru sırasında bazı belgeleri yanında bulundurması gerekiyor.
Gerekli belgeler şöyle:
İlgili belediyeden alınacak Emlak Beyan Değerini Gösteren Belge Geçerli DASK (Zorunlu Deprem Sigortası) Poliçesi
Konut kredisi kullanılabilecek
Kampanyadan yararlanmak isteyen alıcılar, borç bakiyelerini kapatmak için gayrimenkul satış sözleşmesini imzaladıkları aracı bankalardan konut kredisi de kullanabilecek.
19 Ekim 2026 tarihinden sonra yapılacak borç kapatma veya kısmi ödemelerde yüzde 25 indirim hakkı geçerli olmayacak.