Türkgün | Galeriler | Gündem | Adana’da ev hayali kabusa döndü: 5 çocuğuyla ahırdaki çadırda yaşıyor

Adana’da ev hayali kabusa döndü: 5 çocuğuyla ahırdaki çadırda yaşıyor

Adana’da ev sahibi olma hayali kuran 5 çocuk annesi Hatun Aslaner, komşusu olduğu öne sürülen bir kişinin kredi kartı çıkartma vaadiyle kendisini ve eşini dolandırdığını iddia etti. Yaklaşık 1 milyon 200 bin lira borcun altında kalan Aslaner, ev kirasını ödeyemeyince en küçüğü 2 aylık 5 çocuğuyla evden çıkarıldı. Babasının hayvan pazarının yanındaki ahırına kurduğu çadırda yaşayan Aslaner, yardım bekliyor.

Adana’da ev sahibi olma hayali kuran 5 çocuk annesi Hatun Aslaner, komşusu olduğu öne sürülen bir kişinin kredi kartı çıkartma vaadiyle kendisini ve eşini dolandırdığını iddia etti. Yaklaşık 1 milyon 200 bin lira borcun altında kalan Aslaner, ev kirasını ödeyemeyince en küçüğü 2 aylık 5 çocuğuyla evden çıkarıldı. Babasının hayvan pazarının yanındaki ahırına kurduğu çadırda yaşayan Aslaner, yardım bekliyor.

KAYNAK: İHA
1,2 milyon liralık borçla hayvan pazarı ahırındaki çadıra mahkum oldu! 1

Adana’nın Yüreğir ilçesinde ev sahibi olma hayali kuran Hatun ve Mehmet Aslaner çiftinin hayatı, iddiaya göre kredi kartı dolandırıcılığı nedeniyle altüst oldu. Kendilerine kredi kartı çıkartma vaadinde bulunan ve isminin Mesut olduğu öne sürülen kişinin ardından kredi kartlarının kendilerine ulaşmadığını belirten aile, bir süre sonra toplam 1 milyon 200 bin liralık borçla karşı karşıya kaldı. Yaşanan tartışmaların ardından eşinin evi terk ettiği Hatun Aslaner ise kirasını ödeyemeyince evinden çıkarıldı. En küçüğü 2 aylık 5 çocuğuyla sokakta kalan kadın, babasının ahırına kurduğu çadırda yaşam mücadelesi veriyor.

1 / 5
1,2 milyon liralık borçla hayvan pazarı ahırındaki çadıra mahkum oldu! 2

Ev almak için birikim yapmaya başladılar

Merkez Yüreğir ilçesine bağlı Yunus Emre Mahallesi’nde yaşayan 5 çocuk sahibi 30 yaşındaki Hatun ve 40 yaşındaki Mehmet Aslaner çifti, ev almak için para biriktirmeye başladı.

Bu sırada ev sahibi olma hayallerinden bahseden çifte, mahalleden tanımadıkları ve isminin Mesut olduğunu öne sürdükleri bir kişi, “Ben sizin komşunuzum, bankalarla çalışıyoruz. Size kredi kartı çıkartalım, oradan para çekip evinizi alırsınız” dedi.

Bunun üzerine söz konusu kişiye güvenen aile, bütün bilgilerini verdi. Bu kişi aracılığıyla bankalarla görüşülerek kredi kartları çıkarıldı. Ancak iddiaya göre kredi kartlarının hiçbiri Aslaner ailesine ulaşmadı.

Bir süre sonra aile, toplam 1 milyon 200 bin liralık borçlarının bulunduğunu öğrendi. İsminin Mesut olduğunu söyleyen kişiye ise ulaşamadı.

Yeterli kanıt bulamayan aile, polise giderek şikayetçi de olamadı.

2 / 5
1,2 milyon liralık borçla hayvan pazarı ahırındaki çadıra mahkum oldu! 3

Borçlar nedeniyle evden çıktı

Borç nedeniyle karı-koca arasında tartışmalar yaşandı. Hatun Aslaner, tartışmaların ardından eşini evden kovdu.

Geçtiğimiz hafta ise ev kirasını ödeyemeyen Aslaner, ev sahibi tarafından evden çıkarıldı.

Babası ahıra çadır kurdu

En küçüğü 2 aylık olan 5 çocuğuyla sokakta kalan Hatun Aslaner’e babası sahip çıktı.

Baba, Yüreğir ilçesi Bahçelievler Mahallesi’ndeki hayvan pazarının yanında bulunan ahırına çadır kurarak kızını ve torunlarını burada oturtmaya başladı.

Kaymakamlıktan yardım bekliyor

Hatun Aslaner, sokakta kalmasının ardından Yüreğir Kaymakamlığına da başvurdu.

Kaymakamlık yetkililerinin ailenin bilgilerini aldığı ve en kısa sürede aileye ev tutacaklarını söylediği belirtildi.

3 / 5
1,2 milyon liralık borçla hayvan pazarı ahırındaki çadıra mahkum oldu! 4

“Adam ortadan kayboldu, kredi kartlarımızın hepsi patladı”

Yaşadığı süreci anlatan Hatun Aslaner, kendilerine gelen kişinin kredi kartlarından para çekebileceklerini söylediğini belirterek şöyle konuştu:

“Bize ismi Mesut olan bir adam geldi ama soyadını bilmiyoruz. ‘Kredi kartı çıkartıyoruz, siz de kredi kartlarınız olduğu zaman çekim yapabilirsiniz, ne hayaliniz varsa gerçekleştirebilirsiniz' dedi. Bizim de hayalimiz bir evimiz olmasıydı. Kredi kartlarını yavaş yavaş öderiz dedik. Benim adıma 5-6 tane kredi kartı çıkarttı. Eşimin adına da 3-4 tane kredi kartı çıkarttı. Ondan sonra adam ortadan kayboldu. Kredi kartlarımızın hepsi patladı.”

“Rabbim kimseyi çaresiz bırakmasın”

Borçların ardından eşiyle arasında tartışmalar yaşandığını aktaran Aslaner, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

“Benim borcum yaklaşık 1 milyon, eşimin borcu 80 bin liraydı, şimdi 200 bin lira olmuş. Eşimle benim arama kavga girdi. Eşimi evden kovdum. Ev sahibimde beni 1 ay idare etti ama onun da durumu olmadığı için evden çıktım. Bir aydır burada neler çektiğimi bir Allah bilir, bir de ben bilirim. Rabbim kimseyi çaresiz bırakmasın.”

4 / 5
1,2 milyon liralık borçla hayvan pazarı ahırındaki çadıra mahkum oldu! 5

“Çocuklarım enfeksiyon kapar diye çok korkuyorum”

Evden çıktıktan sonra babasının kendisine sahip çıktığını belirten Aslaner, kaldıkları ahırdaki koşullardan duyduğu endişeyi de şöyle dile getirdi:

“Burası babamın ahırı ve koyun pazarıdır. Babamın burada bir atı vardı, atı da çalındı. Bana burada bir barınak yaptı. Tavuklar var, köpekler var. Çocuklarım enfeksiyon kapar diye çok korkuyorum. Gece vakti sarhoşu geliyor ve kavga ediyorlar. Burası sarhoşlarla doluyor. Bu yüzden dışarı çıkamıyoruz. Çok korkuyorum. Babam benim yanımda duruyor. Burada oturuyoruz ya da gözümüzü kapatıp yatıyoruz.”

“Yeni doğan bebeğime bir beşik bile alamadım”

Çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılamakta dahi zorlandığını anlatan Hatun Aslaner, elindeki eşyaları satarak geçinmeye çalıştığını belirterek şöyle konuştu:

“Artık satacak hiçbir şeyim kalmadı. Çamaşır makinemi sattım, televizyonumu sattım, elbise dolabımı sattım. Buzdolabım da bozuk ama onu da satacağım. Yeni doğan bebeğime bir beşik bile alamadım ve hiçbir ihtiyacını karşılayamadık. Çocuklarıma ne yazık ki düzgün bir hayat veremedim.”

“Kaymakamlıktan haber bekliyorum”

Yaşadığı zorlukların ardından Yüreğir Kaymakamlığına başvurduğunu aktaran Aslaner, kendisine ev bulunması konusunda yardımcı olunacağının söylendiğini belirterek şunları söyledi:

“Kaymakam Bey’den Allah razı olsun. ‘Kiralık ev bul, kurum yardım edecek' dedi. Evimi buldum ve kurumdan haber bekliyorum. Çocuklarıma harçlık da yatırdılar. Paranın yatmasını bekliyoruz, şu an işlemde.”

5 / 5
Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...