Avcılar’da kentsel dönüşüm kapsamında yıkımı süren 4 katlı bina, çalışmalar sırasında aniden çöktü. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
Yıkım sırasında bina çöktü
Olay, dün öğle saatlerinde Avcılar ilçesi Ambarlı Mahallesi’nde meydana geldi. Kentsel dönüşüm kapsamında bir süre önce boşaltılan binanın kontrollü şekilde yıkımına başlandı. İş makineleriyle ikinci kat seviyesinde sürdürülen çalışmalar sırasında bina büyük bir gürültüyle çöktü.
İş makinesi enkaz altında kaldı
Çökme anında manevra yapmaya çalışan iş makinesi ve beton kesme makası kısmen enkaz altında kaldı. Olay sonrası çevreyi yoğun bir toz bulutu kapladı.
Operatör yara almadan kurtarıldı
Firma görevlileri enkaza koşarak iş makinesi operatörünü mahsur kaldığı kabinden çıkardı. Operatörün yara almadan kurtarıldığı öğrenildi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık, itfaiye ve polis ekipleri bölgede inceleme yaptıktan sonra ayrıldı.
"Binanın içini oyunca göçtü"
Yıkım çalışmalarını izlediği sırada olaya tanık olan Veysel Yetkin, "İş makineleri binanın içini oyuyordu, o sırada göçme oldu. Hemen 112'yi aradık" dedi.
Binanın çöktüğü anlar, çevrede bulunan bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.