Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk Mahallesi'nde Antandros Antik Kenti kazı alanı çevresinde çıkan orman yangını, saatte 50 kilometreyi aşan rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Yerleşim alanlarını tehdit eden yangın nedeniyle bazı yazlık evler tedbir amacıyla boşaltılmaya başlandı.
Alevler Kısa Sürede Büyüdü
Öğle saatlerinde Kazdağları eteklerinde başlayan yangın, sıcak hava ve kuvvetli rüzgar nedeniyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Yangına Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri ve vatandaşlar tankerlerle müdahale etti.
Havadan ve karadan sürdürülen çalışmalarla alevlerin kontrol altına alınması için yoğun çaba harcanıyor.
Vatandaşlar Evlerini Korumaya Çalışıyor
Yangının dik yamaçlardaki yerleşim alanlarına yaklaşması üzerine bölgedeki bazı yazlık evler tedbir amacıyla tahliye edildi.
Evlerini terk etmek istemeyen bazı vatandaşların ise hortumlarla evlerinin duvarlarını ve çevresini sulayarak alevlere karşı önlem almaya çalıştığı öğrenildi.
Havran'da da Orman Yangını Çıktı
Balıkesir'in Havran ilçesindeki Madra Dağı'nda da orman yangını çıktı. Ekipler, her iki bölgede de yangınları kontrol altına alabilmek için yoğun mücadele yürütüyor.
Öte yandan, Altınoluk Şahindere Kanyonu ile Ayvalık Sarımsaklı bölgesinde de yangın ihbarları üzerine ekiplerin sevk edildiği bildirildi.
Şiddetli Rüzgar Müdahaleyi Zorlaştırıyor
Yangın söndürme çalışmalarını en çok zorlaştıran etkenin saatte 50 kilometreyi aşan kuvvetli rüzgar olduğu belirtilirken, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi aralıksız devam ediyor.