Türkgün | Galeriler | Gündem | YÖK Başkanı Özvar’dan Özbekistan ve Kırgızistan’la yükseköğretim iş birliği görüşmeleri

YÖK Başkanı Özvar’dan Özbekistan ve Kırgızistan’la yükseköğretim iş birliği görüşmeleri

YÖK Başkanı Erol Özvar, Özbekistan’da iki ülke arasındaki bilimsel iş birliğini geliştirmeye yönelik görüşmeler yaptı. Kırgızistan’la yükseköğretim ilişkilerini güçlendirecek mutabakat zaptı da gündeme geldi.

YÖK Başkanı Erol Özvar, Özbekistan’da iki ülke arasındaki bilimsel iş birliğini geliştirmeye yönelik görüşmeler yaptı. Kırgızistan’la yükseköğretim ilişkilerini güçlendirecek mutabakat zaptı da gündeme geldi.

Haberlerimizi Google'da Takip Edin
Son dakika gelişmelerinden anında haberdar olun.
Google'da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin
KAYNAK: DHA
YÖK Başkanı Özvar Özbekistan’da 1

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, Özbekistan temasları kapsamında Özbekistan ve Kırgızistan’ın yükseköğretimden sorumlu bakanlarıyla ayrı ayrı görüştü. Görüşmelerde üniversiteler arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi, bilimsel araştırmaların artırılması ve ortak projelerin hayata geçirilmesi ele alındı. Özvar, Taşkent’teki Uluslararası Türk Devletleri Üniversitesini de ziyaret etti.

1 / 6
YÖK Başkanı Özvar Özbekistan’da 2

Türkiye ve Özbekistan arasında bilimsel iş birliği

YÖK Başkanı Erol Özvar, Özbekistan Eğitim ve Bilim Bakanı Erkinjon Oqbutayevich Turdimov ile bir araya gelerek iki ülke arasındaki yükseköğretim ve bilimsel araştırma ilişkilerini değerlendirdi.

Bu yıl gerçekleştirilen Türk-Özbek Üniversiteler Forumu’nun verimli geçtiğini belirten Özvar, bilimsel araştırmaların ve ortak projelerin artırılmasının hedeflendiğini bildirdi.

İki ülkenin araştırmacılarını bir araya getirecek programlar üzerinde çalışıldığını aktaran Özvar, yenilenebilir enerji, optik, yapay zekâ ve bilişimin öne çıkan çalışma alanları arasında bulunduğunu kaydetti.

2 / 6
YÖK Başkanı Özvar Özbekistan’da 3

Özvar, Taşkent’te bulunan Uluslararası Türk Devletleri Üniversitesinin de Türk dünyası açısından tarihî öneme sahip olduğunu ifade etti.

Özbekistan Eğitim ve Bilim Bakanı Erkinjon Oqbutayevich Turdimov ise Türkiye’nin Özbekistan için stratejik bir ortak olduğunu belirtti. Turdimov, Türk ve Özbek üniversiteleri arasındaki ilişkileri geliştirmek ve Türkiye’nin yükseköğretim tecrübesinden yararlanmak istediklerini dile getirdi.

3 / 6
YÖK Başkanı Özvar Özbekistan’da 4

Kırgızistan’la mutabakat zaptı gündemde

Özvar, Kırgızistan Bilim, Yükseköğretim ve Yenilik Bakanı Gulzat Tiniybekovna Isamatova ile de görüştü.

Görüşmede Türkiye ile Kırgızistan arasındaki köklü dostluk ve kardeşlik ilişkileri ele alındı. Kırgız-Türk Manas Üniversitesinin iki ülke arasındaki güçlü bağların önemli örneklerinden biri olduğu belirtildi.

Bakan Isamatova, yükseköğretim ilişkilerinin genişlemesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek iki ülke arasındaki iş birliğini daha ileriye taşıyacak bir mutabakat zaptını imzalamaya hazır olduklarını bildirdi.

4 / 6
YÖK Başkanı Özvar Özbekistan’da 5

Uluslararası Türk Devletleri Üniversitesini ziyaret etti

Özvar, Özbekistan temasları kapsamında Taşkent’te bulunan Uluslararası Türk Devletleri Üniversitesini ziyaret ederek Rektör Bakhodir Turaev ile görüştü.

Yükseköğretim Kurulu ile Özbekistan Yükseköğretim, Bilim ve İnovasyon Bakanlığı ve Yükseköğretim Cumhuriyet Kurulu arasında imzalanan mutabakat zaptıyla hayata geçirilen üniversitede, Türk yükseköğretim kurumlarının eğitim müfredatları esas alınıyor.

5 / 6
YÖK Başkanı Özvar Özbekistan’da 6

Üniversitede mühendislik, inşaat, lojistik, bilgi teknolojileri, sağlık, ziraat, gıda mühendisliği ile ekonomik ve sosyal bilimler gibi alanlarda uluslararası standartlara uygun eğitim verilmesi planlanıyor.

6 / 6
Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...