Antalya'da 10 yıl boyunca kimliği belirsiz felçli Rus gence gönüllü olarak annelik yapan Gülsüm Kabadayı'nın yaşam öyküsü, "Bi Umut" filmiyle beyaz perdeye aktarılıyor.
Antalya ve Moskova'da çekimleri süren film, Oscar hedefiyle hazırlanıyor.
HİKAYENİN KAHRAMANI GÜLSÜM ANA
Film ekibiyle birlikte yapılan basın toplantısında konuşan filmin kahramanı Gülsüm Kabadayı, "Umut vefat ettikten sonra dünyaya bir umut olacak. Benim oğlum insanlığı, sevgiyi, merhameti, paylaşmayı, vicdanı verecek. Sevgi güvercinleri uçacak dünyada, barış olacak. Gerçekten ben buna inanıyorum" dedi.
YOĞUN BAKIMDA KARŞILAŞTI, HAYATINI DEĞİŞTİRDİ
Gülsüm Kabadayı, yoğun bakımda karşılaştığı, kimliği belirsiz ve felçli Rus gence 10 yıl boyunca gönüllü annelik yaptı.
Bu dokunaklı hikaye, "Bi Umut" adıyla sinema filmi oldu.
Yapımcılığını Mustafa Uslu, Talha Orhan ve Ufuk Balkis'in ortaklaşa yürüttüğü filmin çekimleri Antalya ve Moskova'da sürüyor.
14 ÜLKEDE AYNI ANDA VİZYONA GİRECEK
Filmin senaryosunu Mustafa Uslu ve Mert Dikmen birlikte kaleme alırken, yönetmenliğini ise Gökhan Arı yapıyor. Film, bu yılın sonunda Türkiye, Rusya, Çin ve 11 Avrupa ülkesinde eş zamanlı vizyona girecek.
"Bi Umut" filminde Gülsüm Kabadayı'yı usta oyuncu Hülya Duyar, felçli Umut'u ise Rus oyuncu Leon Kemstach canlandırıyor.
.
GÜÇLÜ OYUNCU KADROSUYLA GELİYOR
Kadrodaki diğer isimlerden bazıları şunlar: Fikret Kuşkan, Arzum Onan, Yüsra Geyik, Celal Öztürk, Hayat Van Eck, Gürberk Polat, Mehmet Esen, Füsun Kostak, Necmi Yapıcı, Anna Andrusenko, Levent Ülgen, Bora Kırkım, Yağız Terzi ve Birce Bircan.
Türkçe ve Rusça olmak üzere iki dilde çekilen film, altyazı ve dublaj seçenekleriyle gösterime girecek.
Antalya'da düzenlenen basın toplantısına yönetmen Gökhan Arı, yapımcılar Mustafa Uslu, Talha Orhan ve Ufuk Balkis, oyuncular Hülya Duyar, Leon Kemstach, Fikret Kuşkan, Arzum Onan, Yüsra Geyik ve film ekibinin diğer üyeleri katıldı. Toplantıda Gülsüm Kabadayı ve oğulları da yer aldı.
OSCAR'A HAZIRLANACAK
Basın toplantısında konuşan yapımcı Mustafa Uslu, "Bu proje benim kalbime 7-8 yıl önce düştü. Sonra buna inanan kalpler bir araya geldi. En son çok güzel bir kalp daha katıldı bize; Gülsüm anne.
Bu film sadece bir film gibi değil, gerçek bir hikayenin birebir sinemaya aktarılması anlamında dünyaya örnek olacak. Bu hikâyeyi Gülsüm anne ve şu an Korkuteli'nde yatmakta olan oğlu Umut yazdı. Bizim görevimiz bu hikâyeyi en dokunaklı biçimde gelecek nesillere aktarmak" dedi.
Film, 3 yıl boyunca dijital platformlarda yayınlanmayacak. Sadece sinema için hazırlandı.
Yapımcı Uslu, "Bu kadar güçlü bir hikâyeyi Oscar'a hazırlamazsak bu hikâyeye ihanet etmiş oluruz. Binlerce film çekiliyor dünyada, böyle bir hikâyeye çok az rastlanır.
Elimizden gelenin en fazlasını vereceğiz. Montaj süreci yoğun olacak. Çok az uyuyacağız ama ortaya muhteşem bir şey çıkacak" şeklinde konuştu